Een blogsite met power en passie!

Motor kopen? Zo vind je de goedkoopste verzekering!

Ga je een nieuwe motor kopen? Dan moet je hier natuurlijk ook meteen een verzekering voor afsluiten. Het aanbod aan motorverzekeringen is echter gigantisch. Je zult jezelf dan ook waarschijnlijk vragen stellen zoals ‘’Welke motorverzekering heb ik nodig?’’, ‘’Wat is de beste motorverzekering voor mij?’’ en ‘’Hoe vind ik een goedkope motorverzekering?’’. In dit blog lees je de antwoorden op deze vragen en meer! 

 

De verschillende soorten verzekeringen voor een motor

Voordat je de juiste motorverzekering kunt afsluiten, is het belangrijk dat je weet welke motorverzekeringen er allemaal zijn en welk type verzekering het beste bij jouw situatie past. Hieronder lees je uit welke soorten motorverzekeringen je kunt kiezen:

 

  1. WA-verzekering

Dit is de meest minimale verzekering die er bestaat en is in Nederland verplicht. Ga je dit type motorverzekering afsluiten? Dan kies je voor een motorverzekering die alleen de materiële schade dekt die jij bij een ander veroorzaakt. Schade aan je eigen motor of lichaam komt bij een WA-verzekering dus voor je eigen rekening.

  1. WA+-verzekering

Een WA+-verzekering voor je motor dekt de materiële schade die je toebrengt aan een ander en schade die aan je eigen motor ontstaat door externe invloeden, zoals brand of storm. 

  1. All-risk verzekering

Dit type verzekering is de meest uitgebreide verzekering die je voor je motor kunt afsluiten. Deze verzekering dekt zowel de materiële schade die je bij een ander veroorzaakt, als schade aan je eigen voertuig of lichaam veroorzaakt. Ook als de schade ontstaan is door jouw schuld. 

Wat is de goedkoopste motorverzekering?

De goedkoopst mogelijke verzekering is de WA-verzekering. Welke premie je aan de verzekering precies moet betalen, hangt af van je leeftijd, schadevrije jaren, het aantal kilometers dat je jaarlijks op je motor rijdt, het type motor dat je hebt, de leeftijd van je motor en zelfs in welke regio je woont. Is je motor 20 jaar of ouder? Dan kun je een oldtimerverzekering afsluiten, die vaak goedkoper is dan andere, reguliere verzekeringen. Ga je je oriënteren op een nieuwe motorverzekering? Vraag dan altijd bij verschillende verzekeraars offertes op. Maak je gebruik van vergelijkingswebsites? Wees je er dan van bewust dat deze websites niet alle aanbieders weergeven en dat je dus, wanneer je je alleen op deze websites baseert, misschien wel de meest voordelige optie misloopt. Doe dus altijd een goed vooronderzoek voordat je de verzekering afsluit, dit kan je jaarlijks een flinke besparing opleveren!

Gerelateerd

Ontdekken

‘Doe het zelf’ meubels: een eigen ontwerp

De doe-het-zelvers, mensen die het leuk vinden om in plaats van een bezoekje aan...

Hoe kun je een wijnfles een tweede leven geven?

Wijn is natuurlijk hartstikke lekker en wordt het hele jaar door veel gedronken. Nu...

Alles wat je moet weten over fysio producten

Kies je voor Fysiosupplies,dan kun je kiezen om een krachtmeting te ondergaan. Het is...

3 Grappige soort sokken om cadeau te geven

Als je goede vrienden bent met iemand dan is het af en toe ook...

Waar kan ik Bitcoin kopen?

Steeds meer mensen ontdekken de kansen die aanwezig zijn op de cryptomarkt. Dit heeft...

Klein wonen, groot plezier

Het wordt steeds populairder om klein te gaan wonen. Op internet zijn er tal...

Populaire Categorien