Een blogsite met power en passie!

Motor kopen? Zo vind je de goedkoopste verzekering!

Ga je een nieuwe motor kopen? Dan moet je hier natuurlijk ook meteen een verzekering voor afsluiten. Het aanbod aan motorverzekeringen is echter gigantisch. Je zult jezelf dan ook waarschijnlijk vragen stellen zoals ‘’Welke motorverzekering heb ik nodig?’’, ‘’Wat is de beste motorverzekering voor mij?’’ en ‘’Hoe vind ik een goedkope motorverzekering?’’. In dit blog lees je de antwoorden op deze vragen en meer! 

 

De verschillende soorten verzekeringen voor een motor

Voordat je de juiste motorverzekering kunt afsluiten, is het belangrijk dat je weet welke motorverzekeringen er allemaal zijn en welk type verzekering het beste bij jouw situatie past. Hieronder lees je uit welke soorten motorverzekeringen je kunt kiezen:

 

  1. WA-verzekering

Dit is de meest minimale verzekering die er bestaat en is in Nederland verplicht. Ga je dit type motorverzekering afsluiten? Dan kies je voor een motorverzekering die alleen de materiële schade dekt die jij bij een ander veroorzaakt. Schade aan je eigen motor of lichaam komt bij een WA-verzekering dus voor je eigen rekening.

  1. WA+-verzekering

Een WA+-verzekering voor je motor dekt de materiële schade die je toebrengt aan een ander en schade die aan je eigen motor ontstaat door externe invloeden, zoals brand of storm. 

  1. All-risk verzekering

Dit type verzekering is de meest uitgebreide verzekering die je voor je motor kunt afsluiten. Deze verzekering dekt zowel de materiële schade die je bij een ander veroorzaakt, als schade aan je eigen voertuig of lichaam veroorzaakt. Ook als de schade ontstaan is door jouw schuld. 

Wat is de goedkoopste motorverzekering?

De goedkoopst mogelijke verzekering is de WA-verzekering. Welke premie je aan de verzekering precies moet betalen, hangt af van je leeftijd, schadevrije jaren, het aantal kilometers dat je jaarlijks op je motor rijdt, het type motor dat je hebt, de leeftijd van je motor en zelfs in welke regio je woont. Is je motor 20 jaar of ouder? Dan kun je een oldtimerverzekering afsluiten, die vaak goedkoper is dan andere, reguliere verzekeringen. Ga je je oriënteren op een nieuwe motorverzekering? Vraag dan altijd bij verschillende verzekeraars offertes op. Maak je gebruik van vergelijkingswebsites? Wees je er dan van bewust dat deze websites niet alle aanbieders weergeven en dat je dus, wanneer je je alleen op deze websites baseert, misschien wel de meest voordelige optie misloopt. Doe dus altijd een goed vooronderzoek voordat je de verzekering afsluit, dit kan je jaarlijks een flinke besparing opleveren!

Gerelateerd

Ontdekken

Maak koken nog leuke en gemakkelijker met deze handige...

Het bereiden van een heerlijke maaltijd kan een uitdagende klus zijn. Gelukkig zijn er...

Wat kun je doen om je woning veilig te...

Het is fijn om een eigen huis te hebben. Echter, het bezitten van een...

Een goede nachtrust is van levensbelang!

Een goede nachtrust is van onschatbare waarde voor onze gezondheid en ons welzijn. Een...

Leuk behang kiezen voor het hele huis

Het uitzoeken van behang kan een leuke maar ook uitdagende taak zijn. Er zijn...

Alle voordelen van een hedendaagse brommobiel

Brommobielen, ook bekend als stadsauto's, zijn een type klein voertuig dat is ontworpen om...

Wat een hedendaagse brommobiel voor u kan betekenen

Brommobielen, ook bekend als stadsauto's, zijn een type klein voertuig dat is ontworpen om...

Populaire Categorien