Een blogsite met power en passie!

hoe kom je van insecten af die je planten aanvallen?

Na lang zoeken heb je eindelijk de juiste planten gevonden voor in de tuin. Zomers ziet je tuin er prachtig uit en geniet je van de tuin. Een aantal insecten kunnen dit helaas compleet verpesten. Zo vreten insecten de planten aan en kunnen ze er zelfs voor zorgen dat je mooie plantjes ten onder gaan. Hoe zorg je er nou voor dat de insecten op tijd worden ontdekt en bestreden?

 

Last van de wolluis in de tuin

Een insect dat voor veel problemen kan zorgen is de wolluis. De wolluis vind je terug op diverse planten in de tuin. Wanneer je last hebt van de wolluis is het belangrijk dat je niet te lang wacht met actie ondernemen. De wolluis plant zich namelijk net als elk ander dier en insect voort. Hoe meer wolluizen, hoe lastiger de bestrijding. Een manier om de wolluis te bestrijden is door de roofkever in te zetten. De roofkever valt de wolluis aan en zorgt ervoor dat ze geen schade meer aan kunnen richten. 

 

De wolluis in huis bestrijden

Helaas komt de wolluis niet alleen voor in de tuin. De wolluis kan zich namelijk ook voortplanten op je binnenplanten. Als je in huis last hebt van de wolluis dan is het geen goed idee om de roofkever in te zetten. Daarmee verhelp je een probleem en start je een nieuwe. Om de wolluis in huis te bestrijden kan je te werk gaan met groene zeep of afwasmiddel. Breng dit dagelijks aan rondom de plekken waar de wolluis zit en ga door totdat je er helemaal geen last meer van hebt. 

 

Emelten in je tuin

Emelten zijn de larven van de langpootmuggen die voor veel schade in de tuin kunnen zorgen. De meesten komen erachter dat ze emelten in de tuin hebben door kale plekken in het gazon of aangevreten planten. De emelten eten naast planten en gras ook graag uit een moestuin. Het vervelende van de emelten is dat je ze overdag niet ziet. Ze verstoppen zich dan en komen in de nacht pas tot actie. 

 

Emelten bestrijden met de natuurlijke vijand

Als je last hebt van emelten dan kun je aaltjes inzetten om ze te bestrijden. Het zijn parasitaire wormen die je met het blote oog niet ziet. De werkwijze van deze wormen is erg opmerkelijk. Door het kleine formaat kunnen zij zich namelijk in de emelten gaan vestigen en daar bacteriën verspreiden. Dit zorgt er vervolgens voor dat de larven sterven. 

 

Gerelateerd

Ontdekken

Wat is de ideale kamerplant voor in mijn woning?

Tegenwoordig zijn steeds meer mensen bezig met het interieur van hun woning. Dit heeft...

Bij een voertuig voor op de weg hoort een...

Een motorrijbewijs geeft vrijheid in je doen en laten. Je kunt er als eigenaar...

Bij Apotheekonline.net bestel je Viagra online

Voor sommige zaken ga je niet graag naar de apotheek bij jou in het...

De kracht van een stamrecht BV

Hoe goed bent u in economie? Vroeger werd ik altijd heel snel uit deze...

Dit moet je weten over een epoxy vloer 

Voorheen zag je epoxyvloeren enkel in winkel- en bedrijfsruimtes. Echter, tegenwoordig zie je in...

Waar kun je een wiellader voor gebruiken?

De kans is erg groot dat je ooit al eens van een wiellader hebt...

Populaire Categorien