Een blogsite met power en passie!

Hoe kun je een graafmelding en Klic melding doen? Nou, zo!

Het is fantastisch om in je tuin bezig te zijn. Met het zonnetje op je bol en handen in de modder kom je even helemaal tot rust. Soms zijn er echter andere werkzaamheden nodig om de tuin aan te pakken. Graafwerkzaamheden zijn bijvoorbeeld het grovere geschut. Wie dit wil laten doen moet een graafmelding doen bij Klic. Dit is namelijk wettelijk verplicht. Hoe zit dit precies?

Laat je inspireren door landschapsarchitectuur

Eerst even iets over tuinieren. Wil je een paar mooie planten in de tuin, maar weet je niet hoe je het moet inrichten?  Dan raden we aan om je te verdiepen in landschapsarchitectuur. Er gaat werkelijk een wereld voor je open. Planten kunnen op zoveel verschillende manieren in de tuin worden gezet!  Combineer ze eventueel met een paar mooie tuinmeubelen en misschien zelfs een fontein. Hartstikke mooi, maar soms zijn graafwerkzaamheden nodig om dit te realiseren. In dat geval moet je een graafmelding doen via de Klic app. Een Klic melding doen is verplicht, maar gelukkig niet ingewikkeld. Volg dit stappenplan:

  • Stap 1: Download de Klic app

  • Stap 2: Kies het gebied waar je van plan bent om de graafwerkzaamheden uit te laten voeren

  • Stap 3: Geef aan welke werkzaamheden er moeten worden uitgevoerd

  • Stap 4: Deel jouw persoonlijke gegevens

  • Stap 5: Geef aan wanneer de levering precies moet plaatsvinden

Mocht je naar aanleiding van dit stappenplan nog additionele vragen hebben? Dan is het zeker aan te raden om te kijken naar de mogelijkheden zodat je zeker weet dat je niet voor verrassingen komt te staan. Het zou immers zonde zijn als je een verkeerde keuze zult gaan maken waar je achteraf spijt van zult krijgen.

Graafmelding doen is wettelijk verplicht

Een mooie tuin is vaak een kwestie van verbeelding. Je kreeg een idee en hebt je fantasie gebruikt om er iets moois van te maken. De bloemen, planten en zelfs groenten in je tuin zijn daar een uitgelezen voorbeeld van. Als het goed is heb je ze met liefde en aandacht geselecteerd. Maar soms komt nu eenmaal de wet om de hoek kijken. Je mag nu eenmaal niet zomaar graafwerkzaamheden laten uitvoeren. Wie geen graafmelding doet, kan een boete verwachten. Dit terwijl een Klic melding doen helemaal niet ingewikkeld en duur is. De gemiddelde kosten zijn 43 euro en dat maakt het doen van een klic melding zeker aan te raden zodat je de juiste keuze zult gaan maken op dit gebied.

Gerelateerd

Ontdekken

Wat zijn de kosten van 12 zonnepanelen?

De keuze maken om zonnepanelen te nemen is erg slim. Je kan de winst...

Welke lamellen zijn geschikt voor jou?

Er zijn natuurlijk een heleboel verschillende soorten lamellen. Maar welke lamellen zijn nou geschikt...

Heb jij zakenpartners nodig?

Een groothandel parket heeft zakenpartners. Zelfs een ziekenhuis heeft zakenpartners. Het maakt niet uit...

Waar kun je in beleggen?

Op het moment dat je veel geld op je rekening hebt staan, kan dit...

De waarde van eSIM voor de ondernemer

Als je (zelfstandig_ ondernemer bent, is het goed mogelijk dat je je mobiele telefoon...

De kou komt er weer aan

Het wordt steeds weer een beetje kouder, dit komt omdat de winter periode weer...

Populaire Categorien