Een blogsite met power en passie!

Texelse streekproducten

Ga jij graag naar Texel? Het eiland zit vol verrassingen. Met name als het gaat om lokale producten. Texelse ondernemingen zijn dagelijks druk bezig met het produceren van unieke streekproducten. Denk hierbij aan schapenwol, kazen, bier en zilte groenten. Een tocht langs alle bedrijven die streekproducten maken, is een absolute aanrader voor jouw volgende Texel tripje. Welke lokale Texelse producten moet je echt een keer proberen?

Heerlijke kaas proeven

Op Texel vind je verschillende kaasboerderijen. Ga bijvoorbeeld naar de Wezenspyk. Deze kaasboerderij maakt al veertig jaar Texelse kazen. Natuurlijk kun je deze hier ook proeven! Een andere populaire kaasboerderij is De Waddel die je vindt in Den Burg. Deze onderneming maakt al sinds 1625 schapenkazen, wat typisch Texels is. 

Een Texels biertje

Ondanks dat Texel slechts een klein eiland is, wordt er veel bier gebrouwen. Het is dan ook een leuk idee om een dagje langs bierbrouwerijen te gaan. De Texelse bierbrouwerij in Oudeschild is een absolute aanrader. Hier maak je kennis met twaalf speciaalbieren die deze bierbrouwerij dagelijks op ambachtelijke wijze brouwt. Vergeet zeker niet de Texelse Skuumkoppe te proeven als je in Oudeschild bent. Ben je op zoek naar een minder bekende bierbrouwerij? Ga dan naar De Boei! Hier vind je Loodsbier. Dit is bier waarvan een groot deel van de ingrediënten uit Texel komen. 

Schapenwol blijft populair

Je gelooft het misschien niet, maar op Texel leven ongeveer net zoveel schapen als mensen. Maak je een fietstocht op Texel? Dan zal het je zeker opvallen dat de weilanden vol staan met schapen. Ook kom je vele schapenhouderijen tegen. Texel heeft zelfs een eigen schapenras die wereldwijd bekend is. Het gaat om de Texelaar. Van dit ras wordt veel wol gebruikt. In de winkels vind je de schapenwol in verschillende producten terug. Wil je ergens schapenvacht kopen? Of een schapenvacht kleed voor thuis? Dan is Texel hier de perfecte plek voor. 

Zilte planten en groenten

Ben jij een groenteliefhebber? Normaal gesproken koop je je groenten in de supermarkt, maar laat je op Texel verrassen door de Zilte Proeftuin. Dit is een tuin waar verschillende unieke groenten en planten groeien. Je kunt hier een rondleiding krijgen, maar het is natuurlijk ook mogelijk om wat te proeven. Waarom zijn de groenten en planten van de Zilte Proeftuin dan zo speciaal? Dat komt door de zilte omgeving. Op Texel is de lucht erg zoutig, wat planten en groenten een unieke smaak geeft.

Gerelateerd

Ontdekken

Wat zijn de kosten van 12 zonnepanelen?

De keuze maken om zonnepanelen te nemen is erg slim. Je kan de winst...

Welke lamellen zijn geschikt voor jou?

Er zijn natuurlijk een heleboel verschillende soorten lamellen. Maar welke lamellen zijn nou geschikt...

Heb jij zakenpartners nodig?

Een groothandel parket heeft zakenpartners. Zelfs een ziekenhuis heeft zakenpartners. Het maakt niet uit...

Waar kun je in beleggen?

Op het moment dat je veel geld op je rekening hebt staan, kan dit...

De waarde van eSIM voor de ondernemer

Als je (zelfstandig_ ondernemer bent, is het goed mogelijk dat je je mobiele telefoon...

De kou komt er weer aan

Het wordt steeds weer een beetje kouder, dit komt omdat de winter periode weer...

Populaire Categorien