Een blogsite met power en passie!

Klein wonen, groot plezier

Het wordt steeds populairder om klein te gaan wonen. Op internet zijn er tal van artikelen en filmpjes te vinden die je een kijkje laten nemen in kleinere woningen. De woningmarkt verandert continu en klein wonen is een goede oplossing voor een tekort aan woningen. Maar daarnaast zitten er vaak nog meer voordelen aan vast. In deze blog vertel ik je voor wie zo’n kleine woning is en hoe je hier gebruik van maakt.

Voor starters, studenten en nog meer

In principe is een klein huis voor iedereen. Onder een klein huis verstaan we voor het gemak een woning die niet groter is dan 50 vierkante meter. We zien snel dat jonge kopers en huurder voor deze woningen kiezen. Starters bijvoorbeeld maar ook voor studenten. Men kan gaan voor een geheel eigen ‘tiny house’ wat letterlijk een klein huisje is maar men kan ook kiezen voor een studioappartement. Vaak zijn de kosten voor dit soort woningen kleiner. Zowel als het gaat om initiële koop of huurprijs maar ook als het om de vaste lasten gaat zoals gas, water en licht.

Slim met de ruimte

In een kleine ruimte moet je slim omgaan met de indeling. Er zijn heel veel meubels die dubbel fungeren. Denk aan een bed en bank in één. Maar kijk ook absoluut naar meubels die extra kastruimte bieden. In een klein huis kan je niet alles vol zetten met kasten maar je hoeft ook niet minimalistisch te gaan leven.

Gevoel van luxe

Daarnaast is het fijn om een gevoel van luxe te ervaren, zeker als je woning zelf heel klein is en er daardoor niet veel extra’s in past. Een gevoel van luxe creëer je door niet te bezuinigen op voorzieningen als sanitair en dergelijken. Het hoeft niet heel erg duur te zijn maar een mooie nieuwe goedkope keuken kan al een heel groot verschil maken. Een keukenblok zie je in een klein huis al snel vanuit iedere hoek staan en om het plezier in koken te behouden en te vergroten, is een mooi keukenblok zeker een aanrader.

Denk in prioriteiten en oplossingen

Je kan nu eenmaal niet alles kwijt in een kleine ruimte. Maar je hoeft ook minder schoon te maken! Aan ieder voordeel zit zijn nadeel en dat kan in het geval van klein wonen, niet meer waar zijn. Je moet in deze woonsituatie denken in prioriteiten en in oplossingen. En die zijn er gelukkig altijd.

Veel woonplezier!

Gerelateerd

Ontdekken

Wat is een onderwijs Assessment?

Een onderwijs Assessment is een onderzoek dat leraren doorlopen om te bepalen welke kwaliteiten...

Wat is er te doen in Amsterdam?

Er zijn veel mensen die het leuk vinden om er af en toe op...

Tips bij luiers kopen

Ga je voor het eerst luiers kopen voor je pasgeboren baby? Leuk, maar wel...

Mooie wandelroutes in Nederland: voor alle leeftijden

Als je op zoek bent naar een buitenactiviteit die u naar de mooiste plekjes...

Hoog sensitief? Vraag hulp aan HogerSensitief

Mensen die hoog sensitief zijn, kunnen het soms zwaar hebben. Ze zijn namelijk extra...

Manieren om met honden te werken

Veel mensen vinden honden leuke dieren. Dit komt omdat honden vriendelijke en leuke dieren...

Populaire Categorien