Een blogsite met power en passie!

Krijg jij genoeg vitamines en mineralen binnen?

Het binnenkrijgen van voldoende vitamines en mineralen is belangrijk voor ons lichaam. Het zorgt ervoor dat je lichaam gezond blijft en blijft werken zoals het hoort. Wanneer je tekorten opdoet, ontwikkel je allerlei vervelende en uiteenlopende klachten. Wees een tekort voor en zorg voor gezonde en gevarieerde voeding die je eventueel aanvult met de nodige supplementen. Zo weet je zeker dat jouw lichaam optimaal blijft functioneren!

Het belang van zink

Zink is een essentieel sporenelement. Het heeft een positieve invloed op ons afweersysteem en op de huid en ondersteunt de gezondheid op veel verschillende punten. Zink zorgt mede voor een goede weerstand. Tevens zorgt zink voor een betere opname van de B-vitamines die ook erg belangrijk zijn.  Zink is in iedere lichaamscel van ons lichaam te vinden. Je lichaam kan helaas zelf geen zink aanmaken en moet het dus voldoende uit voeding kunnen halen. Goede dierlijke voedingsbronnen van zink zijn zuivel, vlees en schaal- en schelpdieren. Maar je lichaam kan ook zink uit plantaardige producten halen. Denk aan producten zoals volkorenbrood, havermout, noten en linzen. Wanneer jij niet genoeg van deze producten binnenkrijgt, bijvoorbeeld omdat je er niet van houdt, kun je ervoor kiezen om zink supplementen te gebruiken als aanvulling op je dagelijkse voeding. Zink is een antioxidant en speelt een belangrijke rol bij de bescherming van cellen tegen oxidatieve stress, oftewel het beschermt de lichaamscellen tegen invloeden van buitenaf. Bij oxidatieve stress kun je denken aan factoren zoals zonlicht of luchtvervuiling. Zink beschermt je lichaam tegen deze invloeden en zorgt voor het behoud van gezonde cellen en weefsels. Ook heeft zink een positieve invloed op het immuunsysteem en zorgt zo voor een goede weerstand. Ook helpt het veel mensen met huidproblemen bij het verkrijgen van een betere huidconditie.

Quercetine voor een betere opname van zink

Wanneer je wilt dat zink extra goed wordt opgenomen, kun je ervoor kiezen om aanvullend quercetine te nemen. De quercetine werking is dat het ervoor zal zorgen dat het zink beter wordt opgenomen door je cellen. Quercetine is in veel voedingsproducten aanwezig, maar omdat het met het bereiden van de producten veelal verdwijnt, krijgt je lichaam er vaak niet genoeg van binnen. Van quercetine is geen aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vastgesteld. Als je de doseringsadviezen van de quercetineproducten volgt, ben je ervan verzekerd niet meer binnen te krijgen dan het maximum aan werkzame stoffen. Ook niet wanneer je de supplementen met een quercetinerijk voedingspatroon zou combineren. Wetenschappelijk is er niet veel bekend over de werking van quercetine, overleg daarom met je huisarts voor je het gaat besluit quercetine te kopen.

Gerelateerd

Ontdekken

Met een personal trainer maak je echt flinke stappen

Wil je in het nieuwe jaar flink wat aan je gezondheid doen? Wil je...

Waar moet je rekening mee houden als je een...

Steeds meer bedrijven plaatsen een vlaggenmast voor hun winkel of voor hun bedrijfspand. Dat...

Een nieuwe machine financieren, wat zijn de mogelijkheden?

Als je een eigen bedrijf hebt, dan is de kans ontzettend groot dat je...

Is de inkoop jouw specialiteit? 

Veel bedrijven in Nederland die zich bezighouden met groothandel, hebben behoefte aan het hebben...

De beste koffie bestel je natuurlijk online 

Als je een koffieliefhebber bent en dus dagelijks meerdere bakken koffie drinkt, dan ben...

Waar kun je terecht voor het aanschaffen van tegoed?

Als je een mobiele telefoon of een spelcomputer hebt, dan kan het soms nodig...

Populaire Categorien