Een blogsite met power en passie!

Thuis werken aan een goede duurzaamheid

 

De duurzaamheid speelt de laatste jaren een belangrijke rol. We weten steeds beter wat wel en niet goed is voor mens en milieu. Hierbij weten we bijvoorbeeld dat het goed is om minder plastic te gebruiken en worden plastic rietjes vervangen door papieren rietjes. Ook thuis wil je natuurlijk graag werken aan een betere duurzaamheid alleen hoe zorg je hier nu op een goede manier voor? Hieronder lees je tips om ervoor te zorgen dat je duurzaam kunt wonen!

Tip 1: Het gebruik van zonnepanelen

Je ontkomt er niet meer aan om geen zonnepanelen tegen te komen. Zonnepanelen worden door steeds meer mensen aangeschaft. Zo zie je de zonnepanelen op vele woningen, maar ook bij bedrijven en op stukken land voorbij komen. Het gebruik van zonnepanelen is een erg goede manier om ervoor te zorgen dat je gebruik kunt maken van energie, maar hierbij niet veel slechte energie verbruikt. De zonnepanelen vangen het licht van buiten op. Hierbij wordt dit licht omgezet in energie, waardoor je bijvoorbeeld gebruik kunt maken van warm water onder de douche. Belangrijk is het wel dat je dit doet wanneer het licht is, want wanneer het donker is, zul je geen gebruik maken van de opgewekte natuurlijke energie.

 

Op het moment dat je toch graag gebruik wilt maken van de energie die je door middel van de zonnepanelen hebt opgewekt, kan het handig zijn een thuisaccu zonnepanelen te hebben. Hiermee kun je namelijk energie opslaan, waardoor je op een later moment, wanneer het bijvoorbeeld donker is, gebruik kunt maken van deze goede energie. 

Tip 2: Let op de verlichting

Iedere woning maakt gebruik van verlichting. Dit brengt sfeer in de woning, maar daarnaast zorgt het er ook voor dat je wat kunt zien wanneer het bijvoorbeeld donkerder is buiten. Verlichting kan veel betekenen voor de duurzaamheid van je woning. Wanneer je dus weinig energie wilt verbruiken, kun je het beste gebruik maken van LED verlichting. Hiermee zorg je ervoor dat je weinig energie verbruikt en op een duurzamere manier sfeer kunt creëren en kunt zien in je woning. 

Tip 3: Goede isolatie

Isolatie doet veel voor de duurzaamheid. Je wilt ervoor zorgen dat je zo veel mogelijk warmte in je woning houdt en de kou niet naar binnen komt. Voor een goede isolatie kun je dan denken aan het vervangen van enkel glas en daarnaast een goede vloer en isolatie in bijvoorbeeld de muren en het plafond. 

Gerelateerd

Ontdekken

Met een personal trainer maak je echt flinke stappen

Wil je in het nieuwe jaar flink wat aan je gezondheid doen? Wil je...

Waar moet je rekening mee houden als je een...

Steeds meer bedrijven plaatsen een vlaggenmast voor hun winkel of voor hun bedrijfspand. Dat...

Een nieuwe machine financieren, wat zijn de mogelijkheden?

Als je een eigen bedrijf hebt, dan is de kans ontzettend groot dat je...

Is de inkoop jouw specialiteit? 

Veel bedrijven in Nederland die zich bezighouden met groothandel, hebben behoefte aan het hebben...

De beste koffie bestel je natuurlijk online 

Als je een koffieliefhebber bent en dus dagelijks meerdere bakken koffie drinkt, dan ben...

Waar kun je terecht voor het aanschaffen van tegoed?

Als je een mobiele telefoon of een spelcomputer hebt, dan kan het soms nodig...

Populaire Categorien