Een blogsite met power en passie!

Met een personal trainer maak je echt flinke stappen

Wil je in het nieuwe jaar flink wat aan je gezondheid doen? Wil je meer spiermassa, een betere conditie of afvallen? Dan kun je er natuurlijk voor kiezen om flink te gaan sporten en een heftig dieet te volgen, maar dat is eigenlijk, in je eentje, niet vol te houden. Zeker wanneer je al een tijd niet gesport hebt of te maken hebt met fysieke beperkingen. Je kunt er dan beter voor kiezen om te gaan trainen onder begeleiding van een personal trainer.

Maar een personal trainer is er toch alleen voor rijke mensen?

Het trainen onder begeleiding van een personal trainer, bijvoorbeeld personal trainer Den Bosch, moet je zien als een investering in jezelf. Het is, dat spreekt voor zich, duurder dan een gewoon abonnement bij de sportschool, maar de kosten vallen uiteindelijk nog best mee. Zeker als je ziet wat je ervoor terugkrijgt. Je begint niet zomaar met trainen bij een personal trainer. Er vindt eerst een uitgebreide intake plaats waarin jouw doelen worden bepaald. Het werken met een personal trainer is dan ook meer dan alleen maar trainen. Je krijgt er ook voedingsadvies bij en ook aan je geest wordt gedacht. Mentale coaching en een boek dat ervoor kan zorgen dat je minder stress ervaart horen ook bij het pakket. Net als een trainingsschema voor thuis en een pakket met benodigdheden om thuis ook te kunnen werken aan je doelen.

Je ziet het, je krijgt voor je investering heel wat terug!

Zomaar beginnen met trainen is niet verstandig

Iedereen heeft wel eens zo’n moment: nú moet er wat gebeuren (aan mijn conditie, aan mijn gewicht). Maar wist je dat het helemaal niet verstandig is om zomaar een abonnement bij een sportschool af te sluiten en te beginnen met trainen? Het gevaar is dat je je niveau te hoog inschat en dat je dus al snel blessures oploopt. Zeker bij de goedkopere sportscholen is de begeleiding niet optimaal. De kans is dan weer groot dat je de oefeningen niet op de juiste manier, op de juiste zwaarte of op het juiste moment doet.

Overbelasting door te snel, te zwaar of verkeerd te trainen kan voor heel veel ellende zorgen. En dan wordt er toch (weer) afgehaakt. Door te trainen met een personal trainer zorg je dat je iedere oefening goed doet en dat de kans op blessures miniem wordt.

Plezier en inspanning moeten gelijk lopen

Het is belangrijk om, behalve flink te trainen, ook veel plezier in het trainen te krijgen. Ga je altijd maar met tegenzin aan het trainen en zie je te weinig resultaat? Dan pak je het wellicht niet helemaal goed aan. Een personal trainer daagt je uit en zal jouw inzet zien voor wat deze waard is. Oké, het gaat misschien niet zo snel als je zelf wel zou willen, maar je personal trainer weet je iedere keer weer te motiveren. Op een gegeven moment zul je merken dat je uitkijkt naar je training en dat je er zelfs blij van wordt!

Gerelateerd

Ontdekken

7 tips om terug in shape te komen na...

De zomer is weer voorbijgevlogen. Terwijl we genoten van zonnige stranddagen en ijsjes, hebben...

Hoe draag je een steentje bij aan de maatschappij?

Veel mensen hebben het gevoel iets bij te willen dragen aan de maatschappij. Maar...

De vreugde van chocolade online shoppen

Zeg nou zelf, wie houdt er niet van chocolade? Het is een zoete traktatie...

Optimaliseer de Lading: Efficiënt Ruimtegebruik in Koelcontainers

Efficiënt ruimtegebruik in koelcontainers begint met een weloverwogen stapeltechniek. Hoewel het verleidelijk kan zijn...

Hoe kies je een goede tandartsenpraktijk in Amsterdam?

De juiste tandartsenpraktijk vinden voor jouw behoeften Een goede tandarts vinden is essentieel voor een...

Waarom heb je een verzekering nodig in het dagelijks...

Verzekeringen zijn een noodzakelijk kwaad, nietwaar? Je betaalt elke maand een premie en hoopt...

Populaire Categorien