Een blogsite met power en passie!

Verberg niet langer je stralende glimlach

Een stralende en brede glimlach, willen we dat niet allemaal? Helaas zijn er nog te veel mensen die dit om verschillende redenen niet aandurven en dat is zonde. Verkleuring van de tanden, een spleetje tussen de tanden, aan afgebroken hoekje of een scheve tand zorgen ervoor dat je maar liever je mond dichthoudt zodat niemand dit ziet. Zou het niet fantastisch zijn als je je hierover helemaal geen zorgen meer zou moeten maken?

 Het vooruitzicht aan meerdere tandartsbezoeken en verschillende ingrepen spreekt je vast al minder aan en net dat is wellicht de reden waarom je nog niet eerder naar een oplossing zocht. Kunnen we je gerust stellen als we zeggen dat er een manier bestaat die weinig om handen heeft en toch voor schitterende resultaten zorgt? Een bezoekje aan tandarts Diemen tovert die glimlach voorgoed terug.

Wat zijn facings?

Facings zijn een soort van dunne omhulsels die gemaakt worden van composiet of keramiek en die met behulp van tandheelkundig cement op de voorkant van de tanden worden gekleefd. Het is een veelgebruikte techniek om bijvoorbeeld verkleuringen, spleetjes en kleine schade weg te werken. Je kunt ervoor kiezen om dit slechts voor enkele tanden te doen of om je hele gebit op deze manier te laten behandelen. Gemiddeld genomen gaan facings ongeveer 15 jaar mee.

Tal van voordelen

Het plaatsen van facings is een snelle manier om je glimlach terug te krijgen. Eens de facings gemaakt zijn, zitten ze in 1 tot 2 uur op je tanden. De behandeling zelf is niet ingrijpend, het enige waar je rekening moet mee houden is dat het tandglazuur van de tanden moet afgeschaafd worden om de facings te kunnen plaatsen. Meteen na het plaatsen kun je al genieten van de natuurlijke look die de facings Amsterdam je tanden geven. Een herstelperiode na de behandeling hoef je niet te voorzien, het enige wat nog nodig is, is een afspraak om na te gaan of de facings stabiel blijven zitten. 

Zijn er ook nadelen aan verbonden?

Voor de volledigheid willen we je ook de nadelen niet onthouden, al zijn die vrij beperkt. Belangrijk om te weten, is dat er eens de behandeling gestart is, er geen weg meer terug is. Het tandglazuur wordt afgeschaafd om de facings te kunnen plaatsen en dat groeit niet meer terug. Eens je overgaat tot facings zul je dit moeten blijven doen. Helaas zijn facings ook niet voor iedereen weggelegd, mensen met zwakke tanden of met erg weinig tandglazuur zullen naar een andere oplossing moeten zoeken. 

Gerelateerd

Ontdekken

7 tips om terug in shape te komen na...

De zomer is weer voorbijgevlogen. Terwijl we genoten van zonnige stranddagen en ijsjes, hebben...

Hoe draag je een steentje bij aan de maatschappij?

Veel mensen hebben het gevoel iets bij te willen dragen aan de maatschappij. Maar...

De vreugde van chocolade online shoppen

Zeg nou zelf, wie houdt er niet van chocolade? Het is een zoete traktatie...

Optimaliseer de Lading: Efficiënt Ruimtegebruik in Koelcontainers

Efficiënt ruimtegebruik in koelcontainers begint met een weloverwogen stapeltechniek. Hoewel het verleidelijk kan zijn...

Hoe kies je een goede tandartsenpraktijk in Amsterdam?

De juiste tandartsenpraktijk vinden voor jouw behoeften Een goede tandarts vinden is essentieel voor een...

Waarom heb je een verzekering nodig in het dagelijks...

Verzekeringen zijn een noodzakelijk kwaad, nietwaar? Je betaalt elke maand een premie en hoopt...

Populaire Categorien