Een blogsite met power en passie!

Organiseer een succesvol personeelsfeest

Het organiseren van een personeelsfeest is niet alleen leuk voor de genodigden maar kan ook voor de organisatoren een leuke bezigheid zijn. De mogelijkheden zijn eindeloos, en soms zie je dan door de bomen het bos niet meer. Om uitglijders te voorkomen is het goed om planmatig te werk te gaan.

Budget

Laten we eerlijk zijn, voor niets gaat de zon op. Dit geldt natuurlijk ook wanneer je bezig bent met een personeelsfeest organiseren. Het budget is vaak sterk afhankelijk van de organisatie en de gelegenheid. Wees realistisch in de verwachtingen. Hoe groter het budget, des te groter je het feest kan aanpakken. Op het moment dat je in een vroeg stadium het gevoel hebt dat je niet voldoende budget ter beschikking hebt om het feest te organiseren dan is het belangrijk om eerlijk te zijn, tegenover jezelf maar zeker ook tegenover betrokken collega’s. Als je bij het vaststellen van het budget tot de conclusie komt dat je voldoende budget hebt om aan de slag te gaan dan is het tijd om te starten met het maken van een plan. Door planmatig te werk te gaan voorkom je dat je in een later stadium tegen verassingen aan loopt. Online zijn er vele voorbeelddraaiboeken te vinden die je kan raadplegen en als je een goede locatie kan vinden dan kunnen zij veel zorgen uit handen nemen.

Maak er een feestje van!

Een personeelsfeest is dan misschien wel in de kern een business event, maar dit betekent zeker niet dat het niet leuk hoeft te zijn. Dit begint al bij de verwachtingen die je schept onder de genodigden. Als je de uitnodigingen een maand van te voren via de mail verstuurt en geen moeite steekt in de aankleding, dan hoef je ook geen grote opkomst te verwachten. Spreek juist mensen persoonlijk aan en stuur na de eerste uitnodiging nog enkele reminders. Zo zorg je dat collega’s onderling met elkaar in gesprek gaan over het evenement en dat ze de moeite nemen om langs te komen! Je kan ook de nieuwsgierigheid van de genodigden prikkelen. Zet bijvoorbeeld in je uitnodiging dat het niet alleen een leuk feest is om je collega’s beter te leren kennen, maar zeg ook dat ze een “grote verassing” kunnen verwachten. Op die manier komen je collega’s zeker opdagen. Je kan ze vervolgens verassen met een unieke act van bijvoorbeeld een goochelaar of vuurspuwers. Probeer er vooral iets bijzonders van te maken, zodat je collega’s de volgende dag nog iets leuks hebben om over na te praten!

Gerelateerd

Ontdekken

Ontruiming van de woning

Op YouTube zijn allerlei video’s te vinden van mensen die woningen ontruimen. De video’s...

Wil jij ook geld lenen met een lening?

Geld kan erg belangrijk zijn. Geld heb je vaak dan ook op een dagelijkse...

Organiseer een succesvol personeelsfeest

Het organiseren van een personeelsfeest is niet alleen leuk voor de genodigden maar kan...

Wat heb ik nodig voor een vijver?

Natuurliefhebbers vinden het een must: een vijver in de tuin. Het zorgt voor afwisseling...

Een auto kopen of leasen?

Het leasen van een auto is tegenwoordig erg populair. Je betaalt dan maandelijks een...

De beste tuinplanten voor een prachtige tuin

Voor veel mensen is tuinieren echt een hobby. Maar als je net begint met...

Populaire Categorien