Een blogsite met power en passie!

Samen een pintje drinken

Gezellig! Samen met je collega's een pintje pakken in het café om de hoek. Of met je buurman naar de Rode Duivels kijken onder het genot van een bak bier. Met je echtgenote een glas wijn in een chique restaurant, naar een beachbar voor een cocktail of met je beste vriend die fles whisky soldaat maken. Alcohol drinken is nu eenmaal een deel van het leven, voor bijna iedereen. En dat moet ook kunnen. Want één glas kan geen kwaad! Sterker nog, het is wetenschappelijk bewezen dat een glas wijn per dag goed is voor je bloedsomloop! Wanneer je dus met mate geniet van je drankje is er niets aan de hand. Je kunt lekker met je collega's naar het café, naar voetbal kijken en naar het restaurant of de beachbar. Zolang je jezelf maar onder controle hebt!

Proeven

Het proeven van bier, wijn en whisky is een op zich staande hobby geworden. En terecht! Een bezigheid die vroeger slechts weggelegd was voor experts, distilleerders, brouwers en wijnjournalisten ligt nu voor iedereen open. De ontzettend leerzame en gezellige manier van drinken draait om veel meer dan alleen alcohol drinken. Bij het proeven ervaar je de vloeistof op geheel nieuwe wijze. Je benut alle smaakpapillen in je mond, je reukorgaan, maar ook je ogen bij het proeven. Talloze verschillende soorten whisky zijn allemaal even interessant. Zelfs als je ze niet allemaal even lekker vindt. Hetzelfde geldt natuurlijk voor bier en wijn. Iedere wijnmaker stopt zijn (of haar) eigen passie en expertise in de fles. En dat kun je proeven. Door het proeven van bier, wijn en whisky leer je je eigen lichaam beter kennen en ontdek je smaken en sensaties waar je je nooit eerder bewust van was.

Feest vieren

Alcohol drinken is onlosmakelijk verbonden met feest vieren. Discotheken, festivals, concerten, voetbalwedstrijden, bezoekjes aan het strand, feestjes, barbecues, diners en allerlei andere situaties waarin plezier wordt gemaakt staan in direct verband met het nuttigen van een alcoholische drank. Maar dat betekent natuurlijk niet dat je verplicht bent om te drinken. Mensen die willen stoppen met drinken lopen vaak aan tegen groepsdruk en honende opmerkingen. Alsof het stoppen met drinken iets zou zijn wat belachelijk is. Juist de mensen die te kampen hebben met een alcoholprobleem vinden het lastig om deze groepsdruk te weerstaan. Een alcoholverslaving beëindigen is ontzettend moeilijk. En dat wordt alleen nog lastiger als je directe omgeving je niet steunt en zelfs tegen werkt.

Alcoholhulp

Stoppen met drinken is moeilijk. Maar je bent niet de enige en je bent niet de eerste. Het is belangrijk om je te bedenken dat je het volledig in eigen handen hebt. Dat betekent niet dat je er alleen voor staat. Alcoholhulp is beschikbaar. In de vorm van mensen die om je geven, maar ook mensen die veel ervaring hebben en de juiste methodes onder de knie hebben. Deze mensen helpen je weg te sturen bij valkuilen en de controle over jezelf terug te pakken. Jij kunt het! Zeker met de juiste alcoholhulp.

Gerelateerd

Ontdekken

Wat is de ideale kamerplant voor in mijn woning?

Tegenwoordig zijn steeds meer mensen bezig met het interieur van hun woning. Dit heeft...

Bij een voertuig voor op de weg hoort een...

Een motorrijbewijs geeft vrijheid in je doen en laten. Je kunt er als eigenaar...

Bij Apotheekonline.net bestel je Viagra online

Voor sommige zaken ga je niet graag naar de apotheek bij jou in het...

De kracht van een stamrecht BV

Hoe goed bent u in economie? Vroeger werd ik altijd heel snel uit deze...

Dit moet je weten over een epoxy vloer 

Voorheen zag je epoxyvloeren enkel in winkel- en bedrijfsruimtes. Echter, tegenwoordig zie je in...

Waar kun je een wiellader voor gebruiken?

De kans is erg groot dat je ooit al eens van een wiellader hebt...

Populaire Categorien