Een blogsite met power en passie!

Sporten als nooit tevoren

Altijd als ik ging sporten deed ik maar het halve werk leveren. Dat is niet wat je eigenlijk wil. Je weet dat je veel meer in je hebt, maar toch haal je het er niet uit. Bij KO Fighting Fitness ontdekte ik waar ik echt goed in was, kickboksen. Ik kon me aanmelden voor kickboksen dames den haag, waar ik ook woon. Ik liet zien wat ik in me had en ze vonden mij een potentieel gevaarte voor de rest van de leden. Dat was goed nieuws. Ik ben mij meer gaan verdiepen in de vechtsport en vond daar mijn passie.

Waar het begon

Als klein meisje liep ik al door de sportschool van mijn vader. Hij gaf zelf ook kickboks les. Hier is hij op zijn 50e mee gestopt, vanwege een chronische knieblessure. Ik kon mezelf niet verder ontwikkelen, wat ik enorm jammer vond. Ik heb zes jaar stil gezeten, tot dat ik KO Fighting Fitness tegenkwam. Wat ik voor zes jaar lang had gemist, gaven zij in één training weer terug, dat gevoel. Kickboksen is in Nederland de laatste jaren steeds populairder aan het worden en vanuit Nederland worden steeds met kickboksers kampioen. Dat is een droom van mij. Mijn moeder was altijd een beetje sceptisch over het hele kickboks gedoe. ‘Vechten is gevaarlijk’ of ‘dalijk raak je gewond’. Toch heeft ze zich erbij neer kunnen leggen, toen ze van mij vader het echte kickboksen leerde kennen.

Kickboksen draait niet alleen om vechten

Kickboksen is officieel een vechtsport. De sport kent zijn oorsprong in Japan en de Verenigde Staten, waar het begin jaren 70 populair werd. Op het eerste gezicht lijkt kickboksen misschien op gewoon boksen. Je staat met elkaar in een ring en vecht met elkaar. Maar bij boksen mag je alleen je handen gebruiken om te stoten. Kickboksen is anders. Bij het kickboksen gebruik je zowel je handen als je benen. Bij kickboksen is respect erg belangrijk. Zonder respect voor elkaar zou het een kickboksgevecht niets anders zijn dan een gewone knokpartij. En dat is precies niet waar het bij kickboksen om draait. Wat heb je nodig als je gaat kickboksen? Je hebt een zwachtel nodig, handschoenen, scheenbeschermers, bitje en tok en hoofdbescherming. Een kickbokswedstrijd wordt gehouden in een ring. Je staat in de ring met je tegenstander en een scheidsrechter. Deze houdt in de gaten of het gevecht goed verloopt. In de jury zitten 3 of 5 mensen. Zij bepalen hoeveel punten je scoort voor verschillende technieken die je toepast. De jury beoordeelt wie er wint.

Gerelateerd

Ontdekken

In 5 stappen van ongedierte af

Ongedierte is een bedreiging en niemand vindt ze leuk. Hier zijn 5 stappen om...

De complete gids voor de beste producten voor persoonlijke...

De complete gids voor de beste producten voor persoonlijke verzorging. Welkom bij de complete...

Hoe kies je een origineel kraamcadeau?

Ga je binnenkort op kraamvisite en heb je geen idee wat je moet kopen?...

Het wordt weer drukker op de weg

Het is gedurende de pandemie een tijdje rustig geweest op de weg maar nu...

Hoe kun je de beste voorspelling voetbal maken?

Ben jij van plan om een voorspelling te gaan maken op een voetbalwedstrijd? Dan...

Sporten als nooit tevoren

Altijd als ik ging sporten deed ik maar het halve werk leveren. Dat is...

Populaire Categorien