Een blogsite met power en passie!

Veiligheid garanderen op de motor: tips

Op de motor ben je vrij, maar ook een stuk kwetsbaarder dan wanneer je in de auto zit. Toch kun je een hoop doen om ongevallen te voorkomen. Dit zit al in ogenschijnlijk kleine dingen maar ze kunnen op lange termijn een groot verschil maken.

Goede motorverlichting

De kwetsbaarheid op de motor zorgt ervoor dat het extra belangrijk is dat je goed zichtbaar bent. Je bent extra kwetsbaar omdat er niets om je heen zit dat je echt beschermd, enkel je kleding. Maar het vallen zou je al kunnen voorkomen door het investeren in goede motorverlichting. Uiteindelijk is het op een motor heel belangrijk dat een ander je goed kan zien aankomen, vooral omdat je zo bewegelijk bent. Hetzelfde is dat je vanuit een auto een fietser zonder goede verlichting moeilijk kan zien, en vooral pas op het laatste moment. Het kan dus gebeuren dat wanneer een automobilist een motorrijder past ziet, het dan eigenlijk al te laat is. Goede verlichting hebben betekent dat je op tijd moet vervangen en verlichting van goede kwaliteit moet aanschaffen. Zo moet je goed weten of het licht niet te fel is, of juist niet te gedempt.

Kennis van verkeer

Kennis van het verkeerd, logisch zou je denken. Maar dat is met een motor iets anders dan men meestal verwacht. Je hoort vaak dat mensen die al jarenlang ervaring hebben in de auto denken dat het rijden op een motor ze een stuk gemakkelijker afgaat omdat ze al snappen hoe het verkeer werkt. Maar het verkeer op de motor voelt heel anders aan op een motor omdat je een stuk flexibeler is. Het is dus belangrijk om rekening te houden met dit aspect van het rijden van motor. Juist wanneer je op een motor omgaat met het verkeer alsof je in een auto zit, gebeuren er sneller ongelukken. Op een motor is het juist heel belangrijk dat je heel flexibel bent, dat je als het ware meebeweegt met wat er om je heen gebeurd. In een auto doe je dit ook, maar in een mindere mate omdat je een omhulsel om je heen hebt. Op een motor beweeg je om de auto’s heen.

Kennis van motor

Als er iets belangrijk is, is het de kennis die je hebt over het voertuig waar je op rijdt. Het geeft je een stuk meer vertrouwen op de weg. De kennis doe je op door veel te leren op het soort motor dat je rijdt en om te voelen hoe het voertuig reageert op keuzes die je maakt.

Gerelateerd

Ontdekken

Met een personal trainer maak je echt flinke stappen

Wil je in het nieuwe jaar flink wat aan je gezondheid doen? Wil je...

Waar moet je rekening mee houden als je een...

Steeds meer bedrijven plaatsen een vlaggenmast voor hun winkel of voor hun bedrijfspand. Dat...

Een nieuwe machine financieren, wat zijn de mogelijkheden?

Als je een eigen bedrijf hebt, dan is de kans ontzettend groot dat je...

Is de inkoop jouw specialiteit? 

Veel bedrijven in Nederland die zich bezighouden met groothandel, hebben behoefte aan het hebben...

De beste koffie bestel je natuurlijk online 

Als je een koffieliefhebber bent en dus dagelijks meerdere bakken koffie drinkt, dan ben...

Waar kun je terecht voor het aanschaffen van tegoed?

Als je een mobiele telefoon of een spelcomputer hebt, dan kan het soms nodig...

Populaire Categorien