Een blogsite met power en passie!

Wat is palmolie

Palmolie is een bekend product en de meeste van jullie hebben er wellicht al een keer van gehoord. Palmolie is een plantaardig product en dit betekent dat het 100% natuurlijk is. Palmolie is een plantaardige olie die structuur geeft aan veel producten en vooral etenswaren. Het kan er onder andere voor zorgen dat chocolade niet smelt en dat andere producten meer smaak krijgen. Het wordt gemaakt van vruchtvlees wat weer vanuit de palmvrucht komt. Veel mensen weten niet dat het ook in andere producten zit, zoals shampoo, tandpasta en in wasmiddel. Toch vinden veel mensen palmolie slecht en vinden veel mensen dat hier verandering in moet komen. Zo zorgt de palmolie product voor palm oil deforestation, maar kan dit opgelost worden met duurzame palmolie. Hoe werkt dit en wat is duurzame olie? In dit artikel gaan we hier uitgebreid op in, zodat je er meer over te weten komt.

DASPO

Dat palmolie slecht is voor het milieu is bijna niet te ontkennen. Toch zijn er veel bedrijven die hier wat tegen proberen te doen en heb je over de hele wereld verschillende samenwerkingen. Op deze manier proberen groepen ervoor te zorgen dat er op een duurzame manier palmolie gebruikt wordt. DASPO staat voor de Dutch Alliance for Sustainable Palm Oil. Het is opgericht in 2016 en deze partij zorgt voor de stimulering van meer duurzame palmolie. Ook proberen ze continu de certificering standaarden te verbeteren, zodat ze uiteindelijk uitkomen op duurzame palmolie. Ieder jaar rapporteert deze partij over de voortgang van het gebruik van duurzame palmolie in producten.

 

Palmolie is onmisbaar in veel producten en moet bijna in alle gevallen gebruikt worden. Toch is het belangrijk dat dit op een duurzame manier gebeurt en in Nederland zorgt DASPO daarvoor. Dit is heel belangrijk om de ontbossing tegen te gaan in de landen waarin het geproduceerd wordt.

Palmolie is belangrijk voor de economie

Palmolie is van groot belang voor de economie in de landen waar het geproduceerd wordt. Landen in Azië, zoals Maleisië en Indonesië zijn afhankelijk van de productie in palmolie. Zo zijn er tientallen duizenden banen in deze industrie en kunnen veel gezinnen niet zonder deze industrie. Daarom is het van belang dat er snel overgestapt wordt naar duurzame palmolie. Op deze manier kan de industrie blijven bestaan, zonder dat de natuur hier last van krijgt. Ook in deze landen zijn er groepen die de duurzame palmolie stimuleren.

 

Gerelateerd

Ontdekken

Do’s en don’ts voor het kopen van je eerste...

Lijkt het jou wel wat om geld te verdienen met crypto maar weet je...

Kan beton ciré in een sportruimte?

Als je een sportzaal wilt inrichten, moet je eerst bedenken welke sport je gaat...

Gezond blijven van binnen en van buiten: tips voor...

Gezond blijven is niet alleen belangrijk voor je lichamelijke welzijn, maar ook voor je...

Wat moet je doen als je schade hebt door...

Als je schade hebt ondervonden door iemand anders zijn of haar toedoen, is dat...

Het opstarten van een nieuw bedrijf

Voor velen is het een droom; het starten van een eigen onderneming. Toch is...

Wat zijn de voordelen van het werken in de...

Dagelijks maken veel mensen gebruik van verschillende horeca gelegenheden. Gelukkig hebben we hiervan over...

Populaire Categorien