Een blogsite met power en passie!

Wat is palmolie

Palmolie is een bekend product en de meeste van jullie hebben er wellicht al een keer van gehoord. Palmolie is een plantaardig product en dit betekent dat het 100% natuurlijk is. Palmolie is een plantaardige olie die structuur geeft aan veel producten en vooral etenswaren. Het kan er onder andere voor zorgen dat chocolade niet smelt en dat andere producten meer smaak krijgen. Het wordt gemaakt van vruchtvlees wat weer vanuit de palmvrucht komt. Veel mensen weten niet dat het ook in andere producten zit, zoals shampoo, tandpasta en in wasmiddel. Toch vinden veel mensen palmolie slecht en vinden veel mensen dat hier verandering in moet komen. Zo zorgt de palmolie product voor palm oil deforestation, maar kan dit opgelost worden met duurzame palmolie. Hoe werkt dit en wat is duurzame olie? In dit artikel gaan we hier uitgebreid op in, zodat je er meer over te weten komt.

DASPO

Dat palmolie slecht is voor het milieu is bijna niet te ontkennen. Toch zijn er veel bedrijven die hier wat tegen proberen te doen en heb je over de hele wereld verschillende samenwerkingen. Op deze manier proberen groepen ervoor te zorgen dat er op een duurzame manier palmolie gebruikt wordt. DASPO staat voor de Dutch Alliance for Sustainable Palm Oil. Het is opgericht in 2016 en deze partij zorgt voor de stimulering van meer duurzame palmolie. Ook proberen ze continu de certificering standaarden te verbeteren, zodat ze uiteindelijk uitkomen op duurzame palmolie. Ieder jaar rapporteert deze partij over de voortgang van het gebruik van duurzame palmolie in producten.

 

Palmolie is onmisbaar in veel producten en moet bijna in alle gevallen gebruikt worden. Toch is het belangrijk dat dit op een duurzame manier gebeurt en in Nederland zorgt DASPO daarvoor. Dit is heel belangrijk om de ontbossing tegen te gaan in de landen waarin het geproduceerd wordt.

Palmolie is belangrijk voor de economie

Palmolie is van groot belang voor de economie in de landen waar het geproduceerd wordt. Landen in Azië, zoals Maleisië en Indonesië zijn afhankelijk van de productie in palmolie. Zo zijn er tientallen duizenden banen in deze industrie en kunnen veel gezinnen niet zonder deze industrie. Daarom is het van belang dat er snel overgestapt wordt naar duurzame palmolie. Op deze manier kan de industrie blijven bestaan, zonder dat de natuur hier last van krijgt. Ook in deze landen zijn er groepen die de duurzame palmolie stimuleren.

 

Gerelateerd

Ontdekken

Met een personal trainer maak je echt flinke stappen

Wil je in het nieuwe jaar flink wat aan je gezondheid doen? Wil je...

Waar moet je rekening mee houden als je een...

Steeds meer bedrijven plaatsen een vlaggenmast voor hun winkel of voor hun bedrijfspand. Dat...

Een nieuwe machine financieren, wat zijn de mogelijkheden?

Als je een eigen bedrijf hebt, dan is de kans ontzettend groot dat je...

Is de inkoop jouw specialiteit? 

Veel bedrijven in Nederland die zich bezighouden met groothandel, hebben behoefte aan het hebben...

De beste koffie bestel je natuurlijk online 

Als je een koffieliefhebber bent en dus dagelijks meerdere bakken koffie drinkt, dan ben...

Waar kun je terecht voor het aanschaffen van tegoed?

Als je een mobiele telefoon of een spelcomputer hebt, dan kan het soms nodig...

Populaire Categorien