Een blogsite met power en passie!

Verslaving bestrijden

Een persoon die lijdt aan een verslaving aan alcohol, drugs of een andere vorm van verslaving vereist soms uitgebreide behandelingsdiensten om de gevaren van de verslaving te bestrijden. Er is geen twijfel dat verslaving een zeer prominente rol speelt binnen de gezondheidsproblemen in de wereld. De snelle toename van het aantal alcohol- en drugsmisbruiken heeft geleid tot een overvloed aan vraag naar hulp van verslaving onder zorgprofessionals. Veel behandelcentra van het verslaving zijn de afgelopen jaren geopend.

Hulp bij verslaving

Verslavingszorg omvat verschillende precisie-benaderingen die verschillende vormen van behandelingen combineren. Neurofeedback-therapie is bijvoorbeeld door vele verslavingsklinieken aangenomen als een belangrijk hulpmiddel in de strijd tegen verslaving. Neurofeedback-therapie verbetert het vermogen van de hersenen om zowel zijn activiteit als mentale toestanden te regelen. Dit kan in combinatie met therapie zeer behulpzaam zijn. Tegenwoordig is het zelfs mogelijk om online therapie aan te vragen. Deze kan zeker handig zijn als je niet goed in je vel zit door je verslaving en je liever vanuit huis aan je verslaving werkt. Hierdoor is verslavingszorg online gegroeid in proportie. Vaak hebben verschillende landen een eigen aanpak als het gaat om verslavingen In feite hebben verschillende grote Europese landen, zoals Duitsland, Denemarken, Zweden en Nederland hun eigen verslaafde wetenschap ontwikkeld om verschillende typen therapieën te verfijnen en te testen. De meest voorkomende interventie in verslavingszorg die tot nu toe wordt gebruikt, is het gebruik van medicijnen. Een bekend voorbeeld en het meest voorgeschreven medicijn voor het stoppen met roken is de nicotine-vervangingstherapie (NRT). Het concept achter NRT is dat men de verslaving aan nicotine moet vervangen door de kunstmatige drang om een sigaret te roken. NRT kan ofwel door de patiënt zelf of via de arts worden verstrekt. De laatste is echter gevonden om hogere slagingspercentages te hebben wanneer wordt verstrekt door een arts of verslaving specialist. Deze specialisten zorgen ervoor dat NRT alleen wordt ingenomen onder speciale omstandigheden waarin andere behandelingen niet werken.

Verslavingszorg

Een andere gemeenschappelijke vorm van verslavingszorg is door middel van substantie-interventie of SCI (specifiek risico-indicatieprogramma). In deze interventie proberen medische professionals de specifieke chemische en neurologische onevenwichtigheden te bepalen die de persoon voelt om een verslaving aan een bepaalde stof te verklaren. Het doel van deze vorm van therapie is om manieren te vinden om de symptomen van personen te verlichten en uiteindelijk hem of haar te voorzien van vrijheid van gebruik. Veel experts in Europa hebben gezien dat dit effectief is bij het bestrijden van verslaving. Psychologische methoden voor verslavingszorg omvatten dergelijke werkwijzen als ontgiften, waarbij de verslaafde medicijnen krijgt die hem of haar zullen helpen om zichzelf te ontdoen van de illegale drugs en counseling. Tijdens therapiesessies proberen professionals de oorzaak van de problemen van de personen te vinden om de meest efficiënte behandeling te bedenken.

Gerelateerd

Ontdekken

In 5 stappen van ongedierte af

Ongedierte is een bedreiging en niemand vindt ze leuk. Hier zijn 5 stappen om...

De complete gids voor de beste producten voor persoonlijke...

De complete gids voor de beste producten voor persoonlijke verzorging. Welkom bij de complete...

Hoe kies je een origineel kraamcadeau?

Ga je binnenkort op kraamvisite en heb je geen idee wat je moet kopen?...

Het wordt weer drukker op de weg

Het is gedurende de pandemie een tijdje rustig geweest op de weg maar nu...

Hoe kun je de beste voorspelling voetbal maken?

Ben jij van plan om een voorspelling te gaan maken op een voetbalwedstrijd? Dan...

Sporten als nooit tevoren

Altijd als ik ging sporten deed ik maar het halve werk leveren. Dat is...

Populaire Categorien