Een blogsite met power en passie!

Waar let je op tijdens het kopen van parfum?

Parfum is een van de meest gegeven cadeaus en dat is niet zonder reden: het is én persoonlijk, maar ook heel nuttig, je kan er soms maandenlang gebruik van maken. Wat geur zo bijzonder maakt is dat het herinneringen kleurt, bepaalde geurtjes doen je denken aan bepaalde personen of plekken waar je ooit bent geweest. Een geur cadeau geven aan iemand, of aan jezelf natuurlijk, kan daarom eigenlijk nooit fout gaan. Maar dat betekent niet dat het niet belangrijk is dat je let op welke geur je voor wie koopt. Het is niet gek als je verdwaald raakt in een parfumwinkel opzoek naar het perfecte geurtje, daarom zijn hier een paar tips om rekening mee te houden wanneer je een parfum wilt uitzoeken voor iemand.

Wie is het?

Wanneer je een parfum gaat kopen voor iemand is het nog wel het meeste van belang dat je diegene een beetje kent, of in ieder geval weet wat diens persoonlijkheid is. Geur heeft hier namelijk ontzettend veel mee te maken. Iemand die heel graag op de voorgrond treed, graag in het middelpunt van de aandacht staat, draagt meestal een opvallender geurtje dan iemand die zich liever wat terugtrekt. Als je bij iemand thuis bent geweest kan je meestal ook ruiken wat een geur iemands voorkeur heeft, juist wat milder of juist wat sterker, wat frisser.

Kwaliteit

Het grote aantal geurtjes waar je uit kan kiezen bestaat voor een groot deel ook uit parfums die minder lang blijven zitten dan je had gehoopt. Dit wijst op een kwalitatief mindere parfum. Bekende en veelgebruikte merkparfums, zoals Estee Lauder en Clinique, zijn geuren die lang blijven hangen maar ook geuren die bij veel mensen in de smaak vallen. Dit zegt veel over de kwaliteit van een parfum en zeker voor een cadeau is het een aanrader gebruik te maken van deze wegwijzer. Met geur kun je beter iets kiezen dat vrijwel zeker weten in de smaak valt, dan dat je een enorm risico loopt en een parfum koopt dat iemand uiteindelijk niet gebruikt.

Neem iemand mee

Alleen naar de winkel gaan kan in veel gevallen, maar wanneer je een geur uit gaat zoeken voor iemand is het echt verstandig iemand mee te nemen. Dit heeft vooral te maken met hoe snel je eigenlijk al niet meer echt kan ruiken hoe een geur ruikt, als je heel veel testers gebruikt. Dus neem iemand mee met wie je hierover kan sparren. Bovendien ruikt een parfum voor veel mensen anders, dus het is fijn als je samen een paar dingen uit kan sluiten om zeker te weten dat je het juiste cadeau koopt!

Gerelateerd

Ontdekken

Ontruiming van de woning

Op YouTube zijn allerlei video’s te vinden van mensen die woningen ontruimen. De video’s...

Wil jij ook geld lenen met een lening?

Geld kan erg belangrijk zijn. Geld heb je vaak dan ook op een dagelijkse...

Organiseer een succesvol personeelsfeest

Het organiseren van een personeelsfeest is niet alleen leuk voor de genodigden maar kan...

Wat heb ik nodig voor een vijver?

Natuurliefhebbers vinden het een must: een vijver in de tuin. Het zorgt voor afwisseling...

Een auto kopen of leasen?

Het leasen van een auto is tegenwoordig erg populair. Je betaalt dan maandelijks een...

De beste tuinplanten voor een prachtige tuin

Voor veel mensen is tuinieren echt een hobby. Maar als je net begint met...

Populaire Categorien