Een blogsite met power en passie!

Waarom het plaatsen van zonnepanelen verstandig is

Steeds meer woningen laten zonnepanelen plaatsen om energie te besparen of op te wekken. Het plaatsen van zonnepanelen kent namelijk meerdere voordelen en er zijn eigenlijk geen nadelen omdat je er alleen maar profijt van kan hebben. Hier kan je meer over de voordelen van het plaatsen van zonnepanelen vinden. 

 

Duur in aanschaf maar op langer termijn goedkoop

Het aanschaffen van zonnepanelen en ook het plaatsen kan enkele duizenden euro’s kopen en dat is voor mensen veel geld. Veel mensen vinden het daarom duur maar het is belangrijk dat je niet naar nu kijkt maar naar tien jaar verder. Gemiddeld heeft een persoon de investering binnen vijf tot zeven jaar terugverdiend en daarna heb je er alleen maar profijt van aangezien de zonnepanelen vanaf dat moment gratis energie opwekken. Het is dus zeker een dure aankoop maar op langer termijn is het zeer goedkoop. Ook is het plaatsen van zonnepanelen goed voor de energielabel van je woning waardoor de waarde ook meteen toeneemt. 

 

Je kan zonnepanelen als dak gebruiken

Als je een huis hebt laten bouwen of je gaat een huis laten bouwen, dan is het misschien handig dat je overweegt om een dak te plaatsen die voornamelijk bestaat uit geïntegreerde zonnepanelen. Je volledige dak is dan namelijk een zonnepaneel aangezien alle zonnepanelen aan elkaar gekoppeld worden. Dit is een groot voordeel want ze wekken zo namelijk veel meer energie op dan een normale zonnepaneel. Het plaatsen van een dak die voornamelijk bestaat uit zonnepanelen kan zeer prijzig zijn maar binnen enkele jaren heb jij de investering eruit en heb je er alleen maar profijt van. Omdat het allemaal losse panelen zijn kunnen ze makkelijk vervangen worden als er een defect is. 

 

Je krijgt subsidie

De Nederlandse overheid en de Europese Unie willen dat Nederland en Europa zo groen mogelijk worden. We zitten momenteel in een milieucrisis en wij moeten ons gedrag drastisch veranderen om het milieu op peil te houden en de opwarming tegen te gaan. Daarom geeft Nederland subsidie op de verkoop van zonnepanelen en zonnedakpannen . De subsidie is meestal de 21% BTW die je normaal moest betalen en dit krijg je namelijk niet op je rekening gestort. Als je bij een partij zonnepanelen gaat aanschaffen dan word daar de 21% BTW niet in rekening gebracht. Je bespaart dus soms al snel enkele duizenden euro’s door de subsidie en heb jij de investering van de zonnepanelen er nog eerder uit dan verwacht. 

Gerelateerd

Ontdekken

Wat is een onderwijs Assessment?

Een onderwijs Assessment is een onderzoek dat leraren doorlopen om te bepalen welke kwaliteiten...

Wat is er te doen in Amsterdam?

Er zijn veel mensen die het leuk vinden om er af en toe op...

Tips bij luiers kopen

Ga je voor het eerst luiers kopen voor je pasgeboren baby? Leuk, maar wel...

Mooie wandelroutes in Nederland: voor alle leeftijden

Als je op zoek bent naar een buitenactiviteit die u naar de mooiste plekjes...

Hoog sensitief? Vraag hulp aan HogerSensitief

Mensen die hoog sensitief zijn, kunnen het soms zwaar hebben. Ze zijn namelijk extra...

Manieren om met honden te werken

Veel mensen vinden honden leuke dieren. Dit komt omdat honden vriendelijke en leuke dieren...

Populaire Categorien