Een blogsite met power en passie!

Wat is een adsorptiedroger?

Voedselverwerkings-, papier en pulp-, landbouw-, geneesmiddelen- en industriële productie (bijvoorbeeld van actief kool) zijn allemaal voorbeelden van industrieën die gebruik maken van adsorptiedrogers. Waterbehandeling, airconditioning en andere processen zijn in hoge mate afhankelijk van industriële drogers. Industriële drogers worden gebruikt voor het drogen van stoffen en producten zoals afval, slib, zuivelproducten, graan, papier, kunststoffen, kunstmest en chemicaliën in deze sectoren. Het gebruik van actief kool is een belangrijk onderdeel van luchtdroging, aangezien dit wordt geplaatst in de adsorptiedrogers om vocht te absorberen. Industriële drogers worden niet gebruikt als wasapparatuur, tenzij het enorme drogers zijn die in een wasserette of hotel worden geplaatst. 

Hoe werkt een adsorptiedroger?

De meeste industriële drogers werken met verdamping, d.w.z. de omzetting van een vloeistof in een gas en de verspreiding ervan in de atmosfeer. Drogers kunnen ook sublimeren, waarbij een vaste stof in een gas wordt omgezet. Al deze drogers maken gebruik van één van de drie droogmethoden: luchtdrogen, sproeidrogen of infrarooddrogen. De meest populaire methode is luchtdroging. Hierbij worden de te drogen voorwerpen in direct contact gebracht met koude of warme lucht. Gefluïdiseerd-bed drogers, adsorptiedrogers en roterende drogers zijn voorbeelden van koude- en heteluchtdrogers. 

Wervelbeddrogers

De kracht van uitgebreide warmte/massa-uitwisseling wordt gebruikt voor het drogen van wervelbeddrogers, ook bekend als fluid-bed drogers of adsorptiedrogers. Om te werken worden de te drogen stoffen of materialen in de droger op een doorlaatbaar oppervlak geplaatst. Actief kool wordt bijvoorbeeld geraakt door een gas- of luchtverwarmingselement totdat de deeltjes binnenin licht beginnen te vibreren, wat erop wijst dat de kracht van de lucht iets sterker is dan de aantrekkingskracht van de zwaartekracht. Gebruikers kunnen er gerust op zijn dat er een gelijkmatige, thermodynamische droging heeft plaatsgevonden zodra dit is gebeurd. Poeders, medicijnen en voedingsmiddelen die meestal homogeen van grootte zijn kunnen allemaal worden gedroogd met wervelbeddrogers. 

Convectiedrogers 

Convectiedrogers werken op dezelfde manier als verwarmers. Zij gebruiken warmte-energie uit de lucht om goederen te drogen. Voor het circuleren van deze lucht worden ventilatoren, blowers en luchtkanaalsystemen met temperatuurregeling gebruikt. Niettemin is de drooglucht in convectiedrogers altijd heter dan het te drogen materiaal. Convectiedrogers worden meestal aangeschaft voor het drogen van artikelen op specifieke locaties, zoals een bepaalde ruimte. Ze kunnen werken met vaste stoffen, vloeistoffen en gassen. 

Trommeldrogers

Roterende drogers, vaak trommeldrogers genoemd, bestaan uit lange, ronddraaiende cilindrische buizen. Operators laden items en materialen in de industriële droger, die ze door één of meer kamers leiden om te drogen. Terwijl de producten in deze kamers tuimelen, komen ze in contact met verwarmde lucht. Vochtdeeltjes kunnen direct in contact komen met de hete lucht als ze door een compartiment bewegen, of ze kunnen er indirect mee in contact komen als de lucht uit een andere kamer straalt. Rotatiedrogers kunnen worden gebruikt om een verscheidenheid van materialen te drogen, waarvan de meest voorkomende poeders industriële chemicaliën, waspoeder en metaalpoeders zijn. 

Gerelateerd

Ontdekken

Maak koken nog leuke en gemakkelijker met deze handige...

Het bereiden van een heerlijke maaltijd kan een uitdagende klus zijn. Gelukkig zijn er...

Wat kun je doen om je woning veilig te...

Het is fijn om een eigen huis te hebben. Echter, het bezitten van een...

Een goede nachtrust is van levensbelang!

Een goede nachtrust is van onschatbare waarde voor onze gezondheid en ons welzijn. Een...

Leuk behang kiezen voor het hele huis

Het uitzoeken van behang kan een leuke maar ook uitdagende taak zijn. Er zijn...

Alle voordelen van een hedendaagse brommobiel

Brommobielen, ook bekend als stadsauto's, zijn een type klein voertuig dat is ontworpen om...

Wat een hedendaagse brommobiel voor u kan betekenen

Brommobielen, ook bekend als stadsauto's, zijn een type klein voertuig dat is ontworpen om...

Populaire Categorien