Een blogsite met power en passie!

Wat is een adsorptiedroger?

Voedselverwerkings-, papier en pulp-, landbouw-, geneesmiddelen- en industriële productie (bijvoorbeeld van actief kool) zijn allemaal voorbeelden van industrieën die gebruik maken van adsorptiedrogers. Waterbehandeling, airconditioning en andere processen zijn in hoge mate afhankelijk van industriële drogers. Industriële drogers worden gebruikt voor het drogen van stoffen en producten zoals afval, slib, zuivelproducten, graan, papier, kunststoffen, kunstmest en chemicaliën in deze sectoren. Het gebruik van actief kool is een belangrijk onderdeel van luchtdroging, aangezien dit wordt geplaatst in de adsorptiedrogers om vocht te absorberen. Industriële drogers worden niet gebruikt als wasapparatuur, tenzij het enorme drogers zijn die in een wasserette of hotel worden geplaatst. 

Hoe werkt een adsorptiedroger?

De meeste industriële drogers werken met verdamping, d.w.z. de omzetting van een vloeistof in een gas en de verspreiding ervan in de atmosfeer. Drogers kunnen ook sublimeren, waarbij een vaste stof in een gas wordt omgezet. Al deze drogers maken gebruik van één van de drie droogmethoden: luchtdrogen, sproeidrogen of infrarooddrogen. De meest populaire methode is luchtdroging. Hierbij worden de te drogen voorwerpen in direct contact gebracht met koude of warme lucht. Gefluïdiseerd-bed drogers, adsorptiedrogers en roterende drogers zijn voorbeelden van koude- en heteluchtdrogers. 

Wervelbeddrogers

De kracht van uitgebreide warmte/massa-uitwisseling wordt gebruikt voor het drogen van wervelbeddrogers, ook bekend als fluid-bed drogers of adsorptiedrogers. Om te werken worden de te drogen stoffen of materialen in de droger op een doorlaatbaar oppervlak geplaatst. Actief kool wordt bijvoorbeeld geraakt door een gas- of luchtverwarmingselement totdat de deeltjes binnenin licht beginnen te vibreren, wat erop wijst dat de kracht van de lucht iets sterker is dan de aantrekkingskracht van de zwaartekracht. Gebruikers kunnen er gerust op zijn dat er een gelijkmatige, thermodynamische droging heeft plaatsgevonden zodra dit is gebeurd. Poeders, medicijnen en voedingsmiddelen die meestal homogeen van grootte zijn kunnen allemaal worden gedroogd met wervelbeddrogers. 

Convectiedrogers 

Convectiedrogers werken op dezelfde manier als verwarmers. Zij gebruiken warmte-energie uit de lucht om goederen te drogen. Voor het circuleren van deze lucht worden ventilatoren, blowers en luchtkanaalsystemen met temperatuurregeling gebruikt. Niettemin is de drooglucht in convectiedrogers altijd heter dan het te drogen materiaal. Convectiedrogers worden meestal aangeschaft voor het drogen van artikelen op specifieke locaties, zoals een bepaalde ruimte. Ze kunnen werken met vaste stoffen, vloeistoffen en gassen. 

Trommeldrogers

Roterende drogers, vaak trommeldrogers genoemd, bestaan uit lange, ronddraaiende cilindrische buizen. Operators laden items en materialen in de industriële droger, die ze door één of meer kamers leiden om te drogen. Terwijl de producten in deze kamers tuimelen, komen ze in contact met verwarmde lucht. Vochtdeeltjes kunnen direct in contact komen met de hete lucht als ze door een compartiment bewegen, of ze kunnen er indirect mee in contact komen als de lucht uit een andere kamer straalt. Rotatiedrogers kunnen worden gebruikt om een verscheidenheid van materialen te drogen, waarvan de meest voorkomende poeders industriële chemicaliën, waspoeder en metaalpoeders zijn. 

Gerelateerd

Ontdekken

Wat is een onderwijs Assessment?

Een onderwijs Assessment is een onderzoek dat leraren doorlopen om te bepalen welke kwaliteiten...

Wat is er te doen in Amsterdam?

Er zijn veel mensen die het leuk vinden om er af en toe op...

Tips bij luiers kopen

Ga je voor het eerst luiers kopen voor je pasgeboren baby? Leuk, maar wel...

Mooie wandelroutes in Nederland: voor alle leeftijden

Als je op zoek bent naar een buitenactiviteit die u naar de mooiste plekjes...

Hoog sensitief? Vraag hulp aan HogerSensitief

Mensen die hoog sensitief zijn, kunnen het soms zwaar hebben. Ze zijn namelijk extra...

Manieren om met honden te werken

Veel mensen vinden honden leuke dieren. Dit komt omdat honden vriendelijke en leuke dieren...

Populaire Categorien