Een blogsite met power en passie!

Wagenparkbeheerder, een divers beroep

Misschien heb je al een beeld gevormd bij het lezen van het woord “wagenparkbeheerder”. Wat het in zou kunnen houden. Een wagenpark zal wel iets te maken hebben met voertuigen en een beheerder houdt toezicht op iets. In dit geval dus op deze voertuigen. Weet je verder al iets over het onderwerp? In deze blog zal aan bod komen wat het exact is en wat de voordelen zijn.

Dit is wagenparkbeheer

Een wagenpark heeft inderdaad iets te maken met voertuigen zoals je wellicht zelf al vermoedde. Alle voertuigen die te vinden zijn binnen een onderneming. Dat is een wagenpark. Het beheer hiervan wordt gedaan door een individu of door een volledige afdeling binnen het bedrijf. Ook kan er een ander bedrijf worden ingehuurd voor het beheer van de voertuigen. Met beheer wordt de zorg en verantwoordelijkheid bedoeld voor in dit geval het wagenpark. Indien je deze verantwoordelijkheid toevertrouwt aan een extern bedrijf, kan dit voordelen opleveren voor je eigen bedrijf.

Voordelen van uitbesteden

De zorg voor de voertuigen is eigenlijk een dagelijkse bezigheid voor verschillende bedrijven. Je kunt makkelijk veel tijd besparen door deze zorg uit te besteden aan een ander bedrijf. Zo wordt het mogelijk gemaakt om je eigen personeelsleden in te zetten voor de andere taken die gedaan moeten worden. Daarnaast is het natuurlijk gewoon lekker makkelijk om de taak uit te laten voeren door een ander. Welke taken een wagenparkbeheerder eigenlijk dient uit te voeren, lees je in de volgende alinea.

Het diverse takenpakket

Naast de zorg te dragen voor de voertuigen zal de wagenparkbeheerder letten op het budget en zo ook de kosten. Ook het maken van rapportages, het adviseren over de bedrijfsprocessen en het onderhouden van allerlei contacten behoren tot het takenpakket. Er vallen weer ontzettend veel dingen onder deze kerntaken. De kerntaak “wagenpark beheren” valt namelijk onder te verdelen in het opstellen van reparatie- en onderhoudscontracten, zorgen voor de benodigde vergunningen en verzekeringen, het adviseren over en het aanschaffen van materiaal voor het onderhoud, adviezen verstrekken over schadepreventie en zo is er nog een hele lijst aan kleine taakjes die onder het beheren van het wagenpark vallen. Het letten op het budget doe je door het opstellen van begrotingen, het gebruik van financiële middelen, et cetera. Zo vallen de kerntaken dus onder te verdelen in kleine opdrachtjes. Zo zie je dus dat een wagenparkbeheerder tal van taken heeft en voordelen oplevert voor je bedrijf en dat is erg prettig om te weten.

Gerelateerd

Ontdekken

Met een personal trainer maak je echt flinke stappen

Wil je in het nieuwe jaar flink wat aan je gezondheid doen? Wil je...

Waar moet je rekening mee houden als je een...

Steeds meer bedrijven plaatsen een vlaggenmast voor hun winkel of voor hun bedrijfspand. Dat...

Een nieuwe machine financieren, wat zijn de mogelijkheden?

Als je een eigen bedrijf hebt, dan is de kans ontzettend groot dat je...

Is de inkoop jouw specialiteit? 

Veel bedrijven in Nederland die zich bezighouden met groothandel, hebben behoefte aan het hebben...

De beste koffie bestel je natuurlijk online 

Als je een koffieliefhebber bent en dus dagelijks meerdere bakken koffie drinkt, dan ben...

Waar kun je terecht voor het aanschaffen van tegoed?

Als je een mobiele telefoon of een spelcomputer hebt, dan kan het soms nodig...

Populaire Categorien