Een blogsite met power en passie!

Wat gebeurt er met restafval?

Als je je afvraagt wat er met het ongescheiden restafval gebeurt dan zit je bij dit artikel goed. Je leest hier over wat er gebeurt met het afval die je plaatst in je grijze container of in de ondergrondse verzamelcontainers. Je zult misschien denken dat het allemaal op één hoop komt te liggen, maar niets is minder waar. Het gaat namelijk naar een geïntegreerde afvalwerkingsinstallatie van EVI. Het is een van de modernste installaties die te vinden is op de grens van Coevorden het Laar. Hier wordt het afval omgezet in elektriciteit.

Wat gebeurt er eerst in deze afvalverwerkingsinstallatie

Als het afval aankomt bij de EVI installatie dan scheidt het restafval zich eerst in deelstromen. Want niet alles verbrandt in één keer en bij elkaar. Er worden verschillende technieken gebruikt om het afval te scheiden. Zo zijn er zeeftrommels, sterke luchtstromen, infrarood en magneten om materialen te scheiden die geschikt zijn voor vervangend brandstof. Deze materialen gaan naar de cement- en kalkindustrie. Maar ook naar energiecentrales. Het materiaal waar we het hier over hebben voor geperst in balen.

Wat gebeurt er met het echte restafval?

Nadat de materialen voor vervangend brandstof zijn gescheiden gaat het echte restafval naar de verbrandingsoven. Deze oven wordt gestookt met aardgas. Zodra de temperatuur hoger dan 850 graden is gaat het afval de oven in en de gaskraan dicht. Het zuurstof voor verbranding komt uit afvalbunkers en blaast door de roosters. De temperatuur op het rooster is tussen de 1000 en 1300 graden celsius.

De energieopwekking en het besparen van CO2, steenkool, bouwstof en metaal

De energieopwekking gebeurt doordat er water stroomt door de stalen buizen van de ketelwanden. Door de hitte van de ketel verandert het water in stoom. Doordat het een gesloten systeem is ontstaan er hoge temperaturen en hoge druk. Zodoende stroom de stoom met immense kracht langs schoepenraden van de turbine. Deze schoepenraden laten met 3000 omwentelingen per minuut de as draaien. Die as is aangesloten op een dynamo, of generator. Zo levert deze installatie aan 0.4% huishoudens elektriciteit. De vorm van energieopwekking bespaart zo'n 162.000 ton aan CO2, 110.000 ton aan steenkool, 8.000 ton metaal en 100.000 ton bouwstof.

Het huren van een restafvalcontainer

Zowel huishoudens als bedrijven produceren restafval. Al het afval in een gewone prullenbak of grijze container ziet men dat als restafval. Als bedrijf is het ideaal om een restafvalcontainer huren. Dat kan goedkoop, simpel en snel. Zo zit je nooit met te veel afval en je bent er snel vanaf. Huren van een container doe je net zo makkelijk als dat je online boodschappen doet.

Gerelateerd

Ontdekken

Wat zijn de kosten van 12 zonnepanelen?

De keuze maken om zonnepanelen te nemen is erg slim. Je kan de winst...

Welke lamellen zijn geschikt voor jou?

Er zijn natuurlijk een heleboel verschillende soorten lamellen. Maar welke lamellen zijn nou geschikt...

Heb jij zakenpartners nodig?

Een groothandel parket heeft zakenpartners. Zelfs een ziekenhuis heeft zakenpartners. Het maakt niet uit...

Waar kun je in beleggen?

Op het moment dat je veel geld op je rekening hebt staan, kan dit...

De waarde van eSIM voor de ondernemer

Als je (zelfstandig_ ondernemer bent, is het goed mogelijk dat je je mobiele telefoon...

De kou komt er weer aan

Het wordt steeds weer een beetje kouder, dit komt omdat de winter periode weer...

Populaire Categorien