Een blogsite met power en passie!

Wat zijn de kosten van 12 zonnepanelen?

De keuze maken om zonnepanelen te nemen is erg slim. Je kan de winst die je hierop behaalt vergelijken met vier procent rente op je spaarrekening. Geen bank kan daar tegenop wassen. Het geld besparen is uiteraard belangrijk bij het nemen van zonnepanelen, maar je bent ook duurzaam bezig. Zo bespaar je ook energiekosten en krijg je een vergoeding voor het terugleveren van energie aan het elektriciteitsnet.

 

Wat kosten 12 zonnepanelen inclusief installatie?

Wat kosten 12 zonnepanelen inclusief installatie? Deze vraag stelt men veel als het aankomt op het aanschaffen van zonnepanelen. Het antwoord is simpel dat er niet één vast prijs is voor 12 zonnepanelen inclusief installatie. Er zijn veel zaken van invloed, zoals het type dak wat je hebt en die is bij iedereen weer anders. Zo kan het zijn dat je een heel hoog dak hebt, waardoor er steigers nodig zijn. Dit brengt extra kosten met zich mee. Of je krijgt te maken met een pijpje van het dak dat gedemonteerd moet worden, ook dat brengt kosten met zich mee. Er kan wel van een gemiddelde prijs worden gesproken en die ligt zo rond de 4750 euro inclusief installatie.

 

Wat is de opbrengst van 12 zonnepanelen?

Als je uitgaat van een zonnepaneel van 370 Wp kan je er vanuit gaan dat 12 zonnepanelen maximaal pieken op 4440 Wp. Als je dit omrekent naar kWh kom je uit op zo'n 3907 kWh. In ons land zal je deze aantallen niet halen. Hier in Nederland kan je uitgaan als je 12 zonnepanelen op je dak hebt een gemiddelde van 3637 kWh. Het ligt ook vooral aan de ligging van je dak. Elk dak is uniek en is plat of schuin, hebben verschillende hellingshoeken en schaduwval van objecten. Dit zijn zaken die allemaal meespelen bij de opbrengst van zonnepanelen. Zonnepanelen kopen in Zwolle is relatief goedkoop en heeft kwalitatief erg goede zonnepanelen.

 

Hoe zit het met het en terugverdientijd en rendement van zonnepanelen?

Van terugverdientijd bij zonnepanelen is er in principe geen sprake, omdat je dat al vanaf dag één doet en je woning meer waard wordt. Zonnepanelen verdienen dus gelijk al terug. Na hoeveel jaar is het besparen door energiekosten gelijk aan de aanschafprijs van de zonnepanelen. Met het gemiddelde die eerder is aangegeven kan je uitgaan van vier tot vijf jaar. Rendement is een ander belangrijk aspect voor velen om zonnepanelen aan te schaffen. Want het investeren in zonnepanelen levert uiteindelijk meer op dan dat je je geld op een rekening laat staan. Het gemiddelde rendement ligt op 23%.

 

Gerelateerd

Ontdekken

‘Doe het zelf’ meubels: een eigen ontwerp

De doe-het-zelvers, mensen die het leuk vinden om in plaats van een bezoekje aan...

Hoe kun je een wijnfles een tweede leven geven?

Wijn is natuurlijk hartstikke lekker en wordt het hele jaar door veel gedronken. Nu...

Alles wat je moet weten over fysio producten

Kies je voor Fysiosupplies,dan kun je kiezen om een krachtmeting te ondergaan. Het is...

3 Grappige soort sokken om cadeau te geven

Als je goede vrienden bent met iemand dan is het af en toe ook...

Waar kan ik Bitcoin kopen?

Steeds meer mensen ontdekken de kansen die aanwezig zijn op de cryptomarkt. Dit heeft...

Klein wonen, groot plezier

Het wordt steeds populairder om klein te gaan wonen. Op internet zijn er tal...

Populaire Categorien