Een blogsite met power en passie!

Welke lamellen zijn geschikt voor jou?

Er zijn natuurlijk een heleboel verschillende soorten lamellen. Maar welke lamellen zijn nou geschikt voor jou? Dit hangt er natuurlijk compleet vanaf wat jouw eisen zijn. Daarom is hier samengevat welke lamellen geschikt zijn voor welke situatie.

 

Soorten lamellen

Er zijn verschillende soorten lamellen. Er zijn lamellen van stof en er zijn lamellen gemaakt van kunststof. De lamellen van stof kun je natuurlijk kopen van elke soort stof die je maar kan bedenken. Deze lamellen hebben een gewicht ingenaaid die ze verzwaard. De kunststof lamellen zijn uit zichzelf al zwaar genoeg en sluiten optimaal aan. Dit geeft een perfect gevoel van privacy. Ook zijn er nog lamellen gemaakt van kunststof. Daarnaast zijn er ook lamellen van hout beschikbaar. Ook zijn er trapezium lamellen, dit zijn lamellen voor schuine ramen.

 

Lamellen plaatsen

Als eerste heb je top down bottom up lamellen. Deze kunnen helemaal naar onder en dan weer omhoog, maar ze kunnen ook het tegenovergestelde. Ook heb je standaard verticale lamellen die alleen naar links en rechts kunnen. Als je een ruimte hebt met een schuin dak, dan kun je ook trapezium lamellen kiezen. Deze worden dan op lengte aangepast zodat ze van het schuine dak tot de vloer of het einde van het raam komen. Dit is dus perfect voor huizen met een A frame of op grotere zolders.

Stijlen lamellen

Lamellen kunnen er heel verschillend uitzien. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor lamellen die van stof zijn. Deze lamellen zijn dan dus aanpasbaar op soorten stof en de kleur van de stof. Zo kun je lamellen kiezen die perfect passen bij je interieur. Verder zijn er houten lamellen. Die kun je aanpassen op verschillende soorten hout. Deze lamellen geven een warmere sfeer. Kunststof lamellen kun je ook aanpassen op kleur natuurlijk. Zo passen ze heel goed bij je interieur. Kunststof lamellen gaan ook extreem lang mee vergeleken met andere opties. Als laatste kun je kiezen voor aluminium lamellen. Deze zijn erg sterk en gaan dus lang mee. Ook zijn ze heel gemakkelijk schoon te maken met een doekje. De aluminium lamellen geven een strakkere en vastere uitstraling dan de lamellen van kunststof, hout of stof. Daarom zie je ze ook vaker in bedrijven dan andere opties.

 

Welke lamellen zijn nu het meest geschikt voor jou?

Als je op zoek bent naar lamellen die een warme sfeer geven, dan kun je het beste kiezen voor houten of stoffen lamellen. Als je een strakke en rustige uitstraling wilt, zijn kunststof of aluminium lamellen het meest geschikt voor jou. Maar kunststof lamellen zijn bijvoorbeeld ook heel geschikt voor een slaapkamer met een rustige uitstraling.

Gerelateerd

Ontdekken

Do’s en don’ts voor het kopen van je eerste...

Lijkt het jou wel wat om geld te verdienen met crypto maar weet je...

Kan beton ciré in een sportruimte?

Als je een sportzaal wilt inrichten, moet je eerst bedenken welke sport je gaat...

Gezond blijven van binnen en van buiten: tips voor...

Gezond blijven is niet alleen belangrijk voor je lichamelijke welzijn, maar ook voor je...

Wat moet je doen als je schade hebt door...

Als je schade hebt ondervonden door iemand anders zijn of haar toedoen, is dat...

Het opstarten van een nieuw bedrijf

Voor velen is het een droom; het starten van een eigen onderneming. Toch is...

Wat zijn de voordelen van het werken in de...

Dagelijks maken veel mensen gebruik van verschillende horeca gelegenheden. Gelukkig hebben we hiervan over...

Populaire Categorien