Een blogsite met power en passie!

Zonder woonverzekering woon je niet zo lekker!

Lekker wonen is van veel dingen afhankelijk. Allereerst natuurlijk is het belangrijk dat je een fijn huis hebt, in een fijne buurt en dat je je er echt thuis voelt. Dan zijn je spullen belangrijk. Je meubels en je accessoires, maar ook je televisie en je computer. Maar hoe zorg je ervoor dat je je altijd fijn voelt? Door voldoende voorzorgsmaatregelen te nemen. Zo is het, bijvoorbeeld, belangrijk dat je je huis goed kunt afsluiten, maar ook een goede woonverzekering is belangrijk. Een woonverzekering bestaat uit verschillende delen. Zo heb je een woonverzekering voor huiseigenaren met daarin een inboedel-, een opstal- en een aansprakelijkheidsverzekering. Voor huurders bestaat de woonverzekering uit een inboedel- en een aansprakelijkheidsverzekering.

Een woonverzekering voorkomt grote kosten

Het kan zomaar zijn dat er een storm over komt razen. En dat daardoor je dak beschadigd raakt. Dat is natuurlijk al vervelend, maar wanneer de onvermijdelijke regen, die nu eenmaal bij zo'n storm hoort, ook nog eens zorgt voor waterschade is de ellende compleet. Door een goede woonverzekering af te sluiten kun je de verzekering inschakelen om je dak snel te laten repareren en ook de inboedel die beschadigd is geraakt te vervangen. Je hoeft dan zelf niet op te draaien voor de kosten. Dat geldt ook voor een brand of voor waterschade.

Brand is erger

Het gevleugelde gezegde "brand is erger" is echt waar. Maar ook van water kun je flinke schade krijgen. Water komt waar je het niet verwacht. Het kan zelfs via je elektriciteitsnetwerk je huis binnen komen en zo weer zorgen voor brandgevaar. Zorg er altijd voor dat je woonverzekering up to date is. Het kan zijn dat je een flinke verbouwing hebt laten uitvoeren waardoor je huis veel meer waard is geworden of dat je allemaal nieuwe (dure) meubels hebt gekocht. Controleer regelmatig of jouw verzekering nog passend is.

Een totaal andere verzekering, maar net zo belangrijk

Reis je graag en veel? Dan is een reisverzekering doorlopend iets voor jou. Je hoeft daar echt niet doorlopend voor op reis te zijn. Al met twee keer twee weken per jaar is een doorlopende reisverzekering de moeite waard. Je hoeft je dan niet telkens opnieuw aan te melden. De reisverzekering geldt in het buitenland, maar ook in Nederland. Je bent dus ook verzekerd bij je weekendje weg in Nederland. Ga je verder weg of ben je van plan om lang weg te blijven? Check dan even of jouw doorlopende reisverzekering wellicht een update nodig heeft.

Gerelateerd

Ontdekken

Do’s en don’ts voor het kopen van je eerste...

Lijkt het jou wel wat om geld te verdienen met crypto maar weet je...

Kan beton ciré in een sportruimte?

Als je een sportzaal wilt inrichten, moet je eerst bedenken welke sport je gaat...

Gezond blijven van binnen en van buiten: tips voor...

Gezond blijven is niet alleen belangrijk voor je lichamelijke welzijn, maar ook voor je...

Wat moet je doen als je schade hebt door...

Als je schade hebt ondervonden door iemand anders zijn of haar toedoen, is dat...

Het opstarten van een nieuw bedrijf

Voor velen is het een droom; het starten van een eigen onderneming. Toch is...

Wat zijn de voordelen van het werken in de...

Dagelijks maken veel mensen gebruik van verschillende horeca gelegenheden. Gelukkig hebben we hiervan over...

Populaire Categorien