Een blogsite met power en passie!

Handige tips voor het onderhouden van je Canon printer

Printers zijn een verrijking van de kantoorruimte en inmiddels onmisbaar voor het overdragen van informatie. We gebruiken ze voor de meest uiteenlopende doeleinden: van het bedrukken van eenvoudige nieuwsbrieven tot gecompliceerde brochures. Printers zijn er in verschillende soorten, maten en merken. Elk soort printer is vaak geschikt voor specifieke doeleinden en daar houd je bij de aanschaf van de printer dan ook rekening mee. Iets dat printers bijna allemaal gemeen hebben is dat ze goed onderhouden moeten worden.

Degelijk onderhoud aan je printer uitvoeren

Een printer gaat behoorlijk lang mee, mits je hem regelmatig onderhoud. Schoonhouden is slechts een van de onderhoudstaken die regelmatig uitgevoerd worden en daarbij beperkt je het schoonmaken bij voorkeur niet alleen tot de buitenkant van de printer. Ook de binnenkant en bepaalde onderdelen moeten soms goed gereinigd worden om ervoor te zorgen dat de printer goede kwaliteit afdrukken blijft maken. Het is vaak verstandig om het onderhoud van de binnenkant van je printer op hetzelfde moment uit te voeren als het vervangen van de inktpatronen. Het vervangen van de inktpatronen zal bij het ene apparaat makkelijker zijn dan bij het andere en dat geldt ook voor het onderhoud. Inktcartridges Canon zijn bijvoorbeeld heel eenvoudig te vervangen en dat betekent ook dat printers van dit merk zich doorgaans makkelijk schoon laten maken.

Kies de juiste inktcartridge uit

Welk soort inktcartridges je nodig hebt hangt af van de printer die je gebruikt. Je kunt hierbij vaak kiezen uit cartridges met zes of twaalf patronen. Het doel waarvoor de printer wordt gebruikt, bepaalt vaak het aantal patronen dat nodig is in de cartridge. Doorgaans onderscheiden we drie soorten cartridges: de compatible inkt cartridges, de original equipment manufacturer of EMC-cartridges en omgebouwde cartridges. Bij de compatible inktcartridges gaat het om imitatieproducten die soms net zo goed zijn,  voordeliger in prijs en vaak ook een stuk groter zijn waardoor je langer met de cartridge doet.

Bij het kiezen van de juiste cartridge is het in eerste instantie aan te bevelen om voor afdrukken die van zeer hoge kwaliteit moeten zijn, altijd e EMC-cartridges aan te schaffen. Voor printers die minder kwalitatief hoogstaande prints mogen leveren, is een compatible cartridge een voordelig alternatief. Let er in ieder geval op dat de cartridge in de printer past. Het merk van de printer is hierbij bepalend. Inktcartridges zijn eenvoudig online te bestellen en daarbij is het verstandig om verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken. De prijzen kunnen, zeker bij de imitatie cartridges namelijk nogal uiteenlopen.

 

Gerelateerd

Ontdekken

Wat zijn de kosten van 12 zonnepanelen?

De keuze maken om zonnepanelen te nemen is erg slim. Je kan de winst...

Welke lamellen zijn geschikt voor jou?

Er zijn natuurlijk een heleboel verschillende soorten lamellen. Maar welke lamellen zijn nou geschikt...

Heb jij zakenpartners nodig?

Een groothandel parket heeft zakenpartners. Zelfs een ziekenhuis heeft zakenpartners. Het maakt niet uit...

Waar kun je in beleggen?

Op het moment dat je veel geld op je rekening hebt staan, kan dit...

De waarde van eSIM voor de ondernemer

Als je (zelfstandig_ ondernemer bent, is het goed mogelijk dat je je mobiele telefoon...

De kou komt er weer aan

Het wordt steeds weer een beetje kouder, dit komt omdat de winter periode weer...

Populaire Categorien