Een blogsite met power en passie!

Gevelonderhoud aan je woning doen? Dit moet je weten

Als huisbezitter moet je tal van zaken doen om je woning in haar goede staat te laten verkeren, zoals het onderhoud van het schilderwerk binnen en buiten. Veel woningeigenaren vergeten echter een belangrijk onderdeel: het gevelonderhoud. Het onderhouden van je gevel hoeft niet erg veel tijd te kosten, maar het is wel erg belangrijk om dit op tijd en op de juiste manier aan te pakken. Doe je dit niet? Dan kun je last krijgen van lekkage, schimmels of andere problemen. Maar wat komt er nu eigenlijk kijken bij het onderhouden van je gevel en waar moet je op letten? Je leest het in deze blog.

Het onderhouden van je gevel doe je zo

Ga je voor het eerst gevelonderhoud doen en weet je niet goed wat er allemaal bij kunt kijken, of kun je wel een opfrisser gebruiken? Hieronder staan de belangrijkste onderdelen van het gevelonderhoud beschreven, zodat je niets vergeet en toekomstige problemen vanwege achterstallig onderhoud voorkomt.

Het inspecteren van het metselwerk

Een belangrijk onderdeel van het gevelonderhoud, is het inspecteren van het metselwerk. Dit kun je het beste tweemaal per jaar doen, een keer aan het einde van de zomer en een keer aan het einde van de winter. Controleer hierbij of het metselwerk nog goed hard is en besteed extra aandacht aan voegen die veel te verduren hebben van weersomstandigheden. Zit het voegwerk los, krijgt het door vocht een donkere kleur, of groeien er algen of mos op? Dan moet je de voegen vervangen. Dit kun je het beste doen met de hulp van een professional.

Het verwijderen van mos en algen

Zitten er algen of mos op de gevel? Verwijder dit dan voorzichtig met een hogedrukspuit en behandel het na met een waterafstotende stof om toekomstige vervuiling te voorkomen. Door mos en algen te verwijderen, voorkom je verkleuring van het metselwerk en de gevel. 

Reinigen van het beton

In principe heeft het beton van je woning niet zoveel onderhoud nodig. Wel is het belangrijk dat je het goed schoonmaakt als het erg vervuild is. Dit kun je doen met een hogedrukspuit. Vormen er zich kleine scheurtjes in het beton of is het beton op een andere manier beschadigd? Dan kun je beton het beste behandelen met een verf die speciaal ontwikkeld is voor beton. Hiermee kun je betonrot tegengaan. Ook wanneer je roestplekken op het beton tegenkomt is dit een goed idee.  

 

Gerelateerd

Ontdekken

Wat is een onderwijs Assessment?

Een onderwijs Assessment is een onderzoek dat leraren doorlopen om te bepalen welke kwaliteiten...

Wat is er te doen in Amsterdam?

Er zijn veel mensen die het leuk vinden om er af en toe op...

Tips bij luiers kopen

Ga je voor het eerst luiers kopen voor je pasgeboren baby? Leuk, maar wel...

Mooie wandelroutes in Nederland: voor alle leeftijden

Als je op zoek bent naar een buitenactiviteit die u naar de mooiste plekjes...

Hoog sensitief? Vraag hulp aan HogerSensitief

Mensen die hoog sensitief zijn, kunnen het soms zwaar hebben. Ze zijn namelijk extra...

Manieren om met honden te werken

Veel mensen vinden honden leuke dieren. Dit komt omdat honden vriendelijke en leuke dieren...

Populaire Categorien