Een blogsite met power en passie!

Pakket laten bezorgen in het buitenland

Iets laten bezorgen binnen Nederland is makkelijk gedaan. Je meldt de bestelling aan bij een bezorgingsdienst en het pakket zal een paar dagen later op de mat vallen bij de ontvanger. Er zitten echter wat meer regels aan als je een pakket wil versturen naar het buitenland. Hieronder staan de regelingen wat betreft de mogelijke diensten. 

Pakket verzenden binnen en buiten de EU

Om een pakket op de post te doen kun je uit twee mogelijkheden kiezen. Allereerst heb je de optie om het helemaal alleen te regelen en het pakket zelf op de post te doen. Dit is goedkoop, maar kan de veiligheid van je pakket in gevaar brengen. Je loopt een groter risico dat het pakket verloren raakt en niet zal aankomen op bestemming. Een andere optie is om je pakket mee te geven met een pakketdienst. Je weet zo precies met wie je je pakket hebt meegegeven en hebt een hogere veiligheid. Ook krijgt de ontvanger vaak een track & trace in handen zodat het pakket gevolgd kan worden. 

Soms is het nodig om wat extra’s te regelen voor het verzenden van je pakket. Zo is het nodig om de juiste verpakking te regelen van een goed formaat of moet je soms documenten aanleveren. Als je bijvoorbeeld een pakket wil versturen naar landen buiten de Europese Unie, dan zul je een douaneformulier nodig hebben. Als je bij een transportdienst het bestemmingsland aangeeft zal dit formulier vaak al voor je geregeld worden. Je moet dan enkel wat gegevens invullen en je pakket kan verstuurd worden. 

Spoedverzending naar het buitenland?

Als je een pakket zo snel mogelijk wil laten afleveren in het buitenland, dan is het mogelijk om spoedtransport aan te vragen. Stel dat je spoedtransport Frankrijk nodig hebt, dan kunnen bezorgers je pakket binnen 24 uur afleveren. Binnen de Europese Unie kunnen deze meeste spoedpakketten snel geleverd worden in een dag tijd. Als het bestemmingsland buiten de EU ligt kan het iets langer duren, al doen bezorgers er alles aan om het pakket zo snel mogelijk af te leveren. 

Een pakket dat met spoed moet verzonden worden kun je online aanmelden bij je gewenste bezorgingsdienst. Het meeste spoedtransport zal al binnen half uur op je aanmelding reageren. De organisaties begrijpen dat je haast hebt en zijn je daarom zo snel van dienst. Vaak kun je ook een gewenst tijdstip aangeven zodat het pakket precies op het juiste moment zal aankomen op bestemming en dat is wel zo prettig.

Gerelateerd

Ontdekken

‘Doe het zelf’ meubels: een eigen ontwerp

De doe-het-zelvers, mensen die het leuk vinden om in plaats van een bezoekje aan...

Hoe kun je een wijnfles een tweede leven geven?

Wijn is natuurlijk hartstikke lekker en wordt het hele jaar door veel gedronken. Nu...

Alles wat je moet weten over fysio producten

Kies je voor Fysiosupplies,dan kun je kiezen om een krachtmeting te ondergaan. Het is...

3 Grappige soort sokken om cadeau te geven

Als je goede vrienden bent met iemand dan is het af en toe ook...

Waar kan ik Bitcoin kopen?

Steeds meer mensen ontdekken de kansen die aanwezig zijn op de cryptomarkt. Dit heeft...

Klein wonen, groot plezier

Het wordt steeds populairder om klein te gaan wonen. Op internet zijn er tal...

Populaire Categorien