Een blogsite met power en passie!

Op vakantie naar Kroatie? Mis deze twee steden niet!

Op vakantie naar Kroatie, er zijn vele mensen die deze stap nemen. Het land is zo immens mooi, dat er altijd wel wat te vinden is voor elke vakantieliefhebber. Maar moet je nou een vakantiehuis Rovinj met zwembad of een Pula Kroatie vakantiehuis? Dit blog gaat over de vakantie provincie van Istrië en haar mooie vakantie bestemmingen. zo komen onder andere Rovinj en Pula aan bod, maar ook Vrsar en Novigrad. Wil je op vakantie naar Kroatie? Lees dan snel verder!

Pula

Pula is een grote stad gelegen aan de adriatische zee. De stad heeft een enorme rijke historie, zelfs restanten van het Romeinse rijk zijn er terug te vinden. Zoals een amfitheater, tempels naar de Romeinse god van de oorlog Mars en zoveel meer. Zo heeft het stadje een echt amfitheater waar in de oudheid onder andere werd gebruikt voor gladiatorgevechten en toneelstukken. Daarnaast is de stad natuurlijk niet blijven staan in deze Romeinse tijd. In de jaren die daaropvolgde zijn o.a. een kathedraal gebouwd. Zo is er in de tweede helft van de 19e eeuw een ster fort gebouwd door het Oostenrijks-Hongaarse keizerrijk. Daarnaast is het erg mooi gelegen aan de Adriatische zee, met een rijke natuur rondom de stad. 

Rovinj

Rovinj is een echte aanrader! Het stadje is enorm pittoresk met een oud centrum en authentieke woningen. Daarnaast heeft het een havenstadje een grote boulevard waar je gezellige eet tentjes kan vinden en een prachtig uitzicht hebt over de Adriatische zee. Loop vooral ook over de pier van Rovinj! Eenmaal aan het einde gekomen kan je mooie foto's maken van de stad, die gebouwd is tegen een heuvel op. In Rovinj is het altijd koel, omdat het gelegen is rondom de adriatische zee. Daarom kan je zelfs in de zomer heerlijk vertoeven. Houdt je van kunst? Ga dan vooral eens langs de straat Grisia! In Grisia komen alle kunstenaars samen om de mooiste kunstwerken te maken.  

Andere plaatsen in Istrië

Pula en Rovinj zijn beiden kustplaatsen in de provincie Istrië. Maar er zijn natuurlijk nog meer mooie plekjes waar jij tijdens de vakantie heerlijk kan vertoeven. Vrsar is bijvoorbeeld een van zulke kustplaatsjes. Het is een oud vissersdorp met authentiek centrum. Als je houdt van foto's maken dan is het zeker een aanrader om de klokkentoren eens te beklimmen. Van hieraf heb je een prachtig uitzicht op de middelandse zee. Vergeet daarnaast het mooie Novigrad niet! De laatste jaren is het kustplaatsje in populariteit toegenomen onder toeristen. Novigrad is een klein stadje met een rijk historisch verleden, net als Pula. 

 

Gerelateerd

Ontdekken

Ontdek de diverse wereld van gift cards

Gift cards zijn een populaire en veelzijdige manier geworden om cadeautjes te geven en...

Scope 10 en Scope 12 Keuringen: Een Onmisbare Schakel...

In een tijd waarin de technologie snel evolueert en de behoefte aan veilige elektrische...

Duurzaam werken? Zo doe je dat.

In deze tijd is het belangrijk om bezig te zijn met duurzaamheid. Met name...

De perfecte parka dames: je nieuwe partner voor outdoor...

Voel je ooit de drang om de wildernis in te gaan, te genieten van...

Biologisch Voedsel: De Keuze voor Een Gezonde Levensstijl

In de afgelopen jaren is biologisch voedsel steeds populairder geworden, en met goede reden!...

Waarom het reinigen van je lever essentieel is voor...

Heb je wel eens nagedacht over het belang van een gezonde lever? Het is...

Populaire Categorien