Een blogsite met power en passie!

Overhemden

In geen enkele mannen kast kan het eigenlijk ontbreken, een aantal goede overhemden. Overhemden kunnen tegenwoordig voor veel verschillende doelen worden gedragen. Waar we vroeger alleen overhemden droegen tijdens ons werk of een formele bijeenkomst, is dit nu wel anders. Overhemden worden namelijk ook erg vaak casual gedragen of tijdens iets minder formele gelegenheden. Denk bijvoorbeeld aan een lekkere lunch bij een strandtent, dan staat een mooi overhemd op een leuke korte broek super leuk! Maar overhemden zijn ook nog steeds erg populair tijdens een bruiloft, diner voor 2 of tijdens een werkdag op kantoor. Maar voor welk overhemd ga jij? Kies je voor een mooi Profuomo overhemd of toch voor overhemden ledub?

Soorten

De fitting van een overhemd is eigenlijk het belangrijkste deel. Een overhemd mag niet te los zitten, maar zeker ook niet te strak. Dit vind je precies terug in de regular fit, de meest gedragen fit voor heren. Het overhemd zit nonchalant over het lichaam en voor “normaal” gebouwde mannen is dit de perfecte optie. Heb je een bredere bouw, een gezellig buikje of houd je gewoon van een losse pasvorm? Ga dan voor de comfort fit. Deze fit zorgt voor een on getailleerde pasvorm en valt wijd over het bovenlichaam. Door hem wat in je broek te stoppen zal je toch voor wat meer vorm kunnen zorgen. Of ben je juist wel meer van de strakke overhemden? Kies dan voor een slim fit. Voor atletisch gebouwde heren die hun spieren willen accentueren bestaat er ook de extra slim fit. Want als je voor je spieren zo hard hebt gewerkt is het natuurlijk ook wel de moeite waard om ze te laten zien!

Type kraag

Het type kraag bij een overhemd is ook erg belangrijk. In de modewereld kennen we er 4: de button down, de kent, de cut away en de wide spread. Bij een button down kraagtype kun je de kraag met knopen vastzetten aan het overhemd. Deze type vind je vooral bij casual overhemden. Deze boord is niet geschikt om met een stropdas te dragen. De kent kraag is het meest voorkomende type kraag. De boord is geschikt voor zowel casual als zakelijk en kun je met of zonder stropdas dragen, voor ieder wat wils dus! De cut away kraag is speciaal gemaakt om een stropdas bij je overhemd te dragen. De kraag loopt naar punten toe die wat verder uit elkaar staan dan bij de traditionele boord. Bij de wide spread boord staan de punten van de kraag nog verder uit elkaar. Dit type is ideaal voor chique gelegenheden. Een stropdas is hierbij dus een must.

Gerelateerd

Ontdekken

Mensen houden van de kerst

Voor veel mensen is de tijd van het jaar met de kerst. Ze houden...

De tijd van het jaar

Iedereen kent de tijd van het jaar wel. Het wordt weer december en de...

Alles over funko toys en wat hierbij komt kijken

Er zijn al veel mensen die het verzamelen van funko pops erg serieus nemen....

Glazenschilderijen.nl voor al je schilderijen van glas

Schilderijen van glas, dat zou toch ongelooflijk mooi zijn voor in jouw woning? Alleen...

Veiligheid garanderen op de motor: tips

Op de motor ben je vrij, maar ook een stuk kwetsbaarder dan wanneer je...

Wat is palmolie

Palmolie is een bekend product en de meeste van jullie hebben er wellicht al...

Populaire Categorien