Een blogsite met power en passie!

Overhemden

In geen enkele mannen kast kan het eigenlijk ontbreken, een aantal goede overhemden. Overhemden kunnen tegenwoordig voor veel verschillende doelen worden gedragen. Waar we vroeger alleen overhemden droegen tijdens ons werk of een formele bijeenkomst, is dit nu wel anders. Overhemden worden namelijk ook erg vaak casual gedragen of tijdens iets minder formele gelegenheden. Denk bijvoorbeeld aan een lekkere lunch bij een strandtent, dan staat een mooi overhemd op een leuke korte broek super leuk! Maar overhemden zijn ook nog steeds erg populair tijdens een bruiloft, diner voor 2 of tijdens een werkdag op kantoor. Maar voor welk overhemd ga jij? Kies je voor een mooi Profuomo overhemd of toch voor overhemden ledub?

Soorten

De fitting van een overhemd is eigenlijk het belangrijkste deel. Een overhemd mag niet te los zitten, maar zeker ook niet te strak. Dit vind je precies terug in de regular fit, de meest gedragen fit voor heren. Het overhemd zit nonchalant over het lichaam en voor “normaal” gebouwde mannen is dit de perfecte optie. Heb je een bredere bouw, een gezellig buikje of houd je gewoon van een losse pasvorm? Ga dan voor de comfort fit. Deze fit zorgt voor een on getailleerde pasvorm en valt wijd over het bovenlichaam. Door hem wat in je broek te stoppen zal je toch voor wat meer vorm kunnen zorgen. Of ben je juist wel meer van de strakke overhemden? Kies dan voor een slim fit. Voor atletisch gebouwde heren die hun spieren willen accentueren bestaat er ook de extra slim fit. Want als je voor je spieren zo hard hebt gewerkt is het natuurlijk ook wel de moeite waard om ze te laten zien!

Type kraag

Het type kraag bij een overhemd is ook erg belangrijk. In de modewereld kennen we er 4: de button down, de kent, de cut away en de wide spread. Bij een button down kraagtype kun je de kraag met knopen vastzetten aan het overhemd. Deze type vind je vooral bij casual overhemden. Deze boord is niet geschikt om met een stropdas te dragen. De kent kraag is het meest voorkomende type kraag. De boord is geschikt voor zowel casual als zakelijk en kun je met of zonder stropdas dragen, voor ieder wat wils dus! De cut away kraag is speciaal gemaakt om een stropdas bij je overhemd te dragen. De kraag loopt naar punten toe die wat verder uit elkaar staan dan bij de traditionele boord. Bij de wide spread boord staan de punten van de kraag nog verder uit elkaar. Dit type is ideaal voor chique gelegenheden. Een stropdas is hierbij dus een must.

Gerelateerd

Ontdekken

Wat is de ideale kamerplant voor in mijn woning?

Tegenwoordig zijn steeds meer mensen bezig met het interieur van hun woning. Dit heeft...

Bij een voertuig voor op de weg hoort een...

Een motorrijbewijs geeft vrijheid in je doen en laten. Je kunt er als eigenaar...

Bij Apotheekonline.net bestel je Viagra online

Voor sommige zaken ga je niet graag naar de apotheek bij jou in het...

De kracht van een stamrecht BV

Hoe goed bent u in economie? Vroeger werd ik altijd heel snel uit deze...

Dit moet je weten over een epoxy vloer 

Voorheen zag je epoxyvloeren enkel in winkel- en bedrijfsruimtes. Echter, tegenwoordig zie je in...

Waar kun je een wiellader voor gebruiken?

De kans is erg groot dat je ooit al eens van een wiellader hebt...

Populaire Categorien