Een blogsite met power en passie!

Wat moet je doen als je hond niet meer wil eten

We kennen allemaal wel iemand die bekend staat als een moeilijke eter. Maar wist je dat ook honden problemen kunnen ontwikkelen met hun voeding? Dit is niet alleen vervelend voor de hond, maar ook voor jou als baasje. Je hebt immers niet voor niets zo'n mooie voerbak gekocht! Natuurlijk wil je graag dat jouw aaibare vriend netjes uit z'n voederbak eet, en niet te kieskeurig is wanneer het op snacks en brokken aankomt. Maar wat moet je doen als je hond écht niet meer wil eten? Onderstaande tips kun je gemakkelijk thuis uitproberen. Lukt het dan nog altijd niet? Dan word het tijd om een bezoekje te brengen aan de dierenarts.

Observeer je hond

Nét als bij mensen kan er een goede reden zijn waarom je hond zijn of haar eten laat staat. Misschien voelt hij/zij zich niet lekker, of zorgt het kauwen voor een pijnlijk gevoel. Gelukkig geven honden vaak een duidelijk signaal aan hun baasjes wanneer ze zich niet goed voelen of pijn ervaren. Het is daarom zeer belangrijk om voordat je veranderingen aanbrengt in hun voedingsschema, eerst de hond eens goed te observeren. Laat de hond bijvoorbeeld zijn staart hangen? Dit kan een signaal zijn van pijn of ziekte.

Vind je hond het eten wel lekker

Een andere zeer belangrijke reden om je eten te laten staan, is natuurlijk wanneer je het eten niet lekker vind. Nét als mensen hebben ook honden zo hun persoonlijke voorkeur, en het kan voorkomen dat je hondenvoedsel koopt waar de hond het niet mee eens is. Ook hier is het een goed idee om eens goed te observeren. Wanneer een hond het eten niet lekker vind, zal hij of zij namelijk altijd eerst ruiken en vervolgens de neus wegkeren. Dit betekent dat de hond wel honger heeft, maar dit eten niet voldoet aan de eisen. Het is dan een goed idee om ander hondenvoedsel uit te proberen. Weet je niet goed wat je moet kiezen? Dan kan de dierenspeciaalzaak je daarbij helpen en adviseren!

Zet de voerbak op een andere plek in huis

Soms verliezen honden simpelweg hun interesse in het eetmoment. Het word saai, en de hond heeft behoefte aan uitdaging. Een hond is immers een jager van nature! Om de uitdaging terug te brengen in het eetmoment, kun je de voerbak tijdelijk op een andere plek in huis plaatsen. Door deze simpele verandering moet jouw hond zijn neus gebruiken om zijn voedsel te vinden. Dit spelletje kan ervoor zorgen dat de hond zijn energie kwijt kan, en voldoende honger heeft om zijn hele bak in één keer leeg te eten!

Vorig artikel
Volgend artikel

Gerelateerd

Ontdekken

Hoe ziet jouw perfecte reisverzekering eruit in 2024?

Het mooie weer is weer teruggekeerd naar Nederland en de terrasjes zitten alle dagen...

Je keuken inrichten met de juiste basisgereedschappen

Zoals een kunstenaar zijn penselen nodig heeft, zo kan een kok niet zonder zijn...

Packing Made Easy for Outdoor Fun with Toddlers

Stepping out into the sunshine with your little one is more than just a...

Ontdek de wereld van luxe lingerie

Luxe lingerie staat symbool voor meer dan alleen ondergoed. Het vertegenwoordigt een wereld waarin...

Waarom zelf je dak renoveren een goed idee is

Dakrenovatie kan een behoorlijke uitdaging zijn, maar het is ook een kans om zelf...

Slim inkopen voor je dagelijkse behoeften

Of het nu gaat om de boodschappen voor thuis of de inkoop voor je...

Populaire Categorien