Een blogsite met power en passie!

Wat moet je doen als je hond niet meer wil eten

We kennen allemaal wel iemand die bekend staat als een moeilijke eter. Maar wist je dat ook honden problemen kunnen ontwikkelen met hun voeding? Dit is niet alleen vervelend voor de hond, maar ook voor jou als baasje. Je hebt immers niet voor niets zo'n mooie voerbak gekocht! Natuurlijk wil je graag dat jouw aaibare vriend netjes uit z'n voederbak eet, en niet te kieskeurig is wanneer het op snacks en brokken aankomt. Maar wat moet je doen als je hond écht niet meer wil eten? Onderstaande tips kun je gemakkelijk thuis uitproberen. Lukt het dan nog altijd niet? Dan word het tijd om een bezoekje te brengen aan de dierenarts.

Observeer je hond

Nét als bij mensen kan er een goede reden zijn waarom je hond zijn of haar eten laat staat. Misschien voelt hij/zij zich niet lekker, of zorgt het kauwen voor een pijnlijk gevoel. Gelukkig geven honden vaak een duidelijk signaal aan hun baasjes wanneer ze zich niet goed voelen of pijn ervaren. Het is daarom zeer belangrijk om voordat je veranderingen aanbrengt in hun voedingsschema, eerst de hond eens goed te observeren. Laat de hond bijvoorbeeld zijn staart hangen? Dit kan een signaal zijn van pijn of ziekte.

Vind je hond het eten wel lekker

Een andere zeer belangrijke reden om je eten te laten staan, is natuurlijk wanneer je het eten niet lekker vind. Nét als mensen hebben ook honden zo hun persoonlijke voorkeur, en het kan voorkomen dat je hondenvoedsel koopt waar de hond het niet mee eens is. Ook hier is het een goed idee om eens goed te observeren. Wanneer een hond het eten niet lekker vind, zal hij of zij namelijk altijd eerst ruiken en vervolgens de neus wegkeren. Dit betekent dat de hond wel honger heeft, maar dit eten niet voldoet aan de eisen. Het is dan een goed idee om ander hondenvoedsel uit te proberen. Weet je niet goed wat je moet kiezen? Dan kan de dierenspeciaalzaak je daarbij helpen en adviseren!

Zet de voerbak op een andere plek in huis

Soms verliezen honden simpelweg hun interesse in het eetmoment. Het word saai, en de hond heeft behoefte aan uitdaging. Een hond is immers een jager van nature! Om de uitdaging terug te brengen in het eetmoment, kun je de voerbak tijdelijk op een andere plek in huis plaatsen. Door deze simpele verandering moet jouw hond zijn neus gebruiken om zijn voedsel te vinden. Dit spelletje kan ervoor zorgen dat de hond zijn energie kwijt kan, en voldoende honger heeft om zijn hele bak in één keer leeg te eten!

Vorig artikelOnzekerheid
Volgend artikelOverhemden

Gerelateerd

Ontdekken

‘Doe het zelf’ meubels: een eigen ontwerp

De doe-het-zelvers, mensen die het leuk vinden om in plaats van een bezoekje aan...

Hoe kun je een wijnfles een tweede leven geven?

Wijn is natuurlijk hartstikke lekker en wordt het hele jaar door veel gedronken. Nu...

Alles wat je moet weten over fysio producten

Kies je voor Fysiosupplies,dan kun je kiezen om een krachtmeting te ondergaan. Het is...

3 Grappige soort sokken om cadeau te geven

Als je goede vrienden bent met iemand dan is het af en toe ook...

Waar kan ik Bitcoin kopen?

Steeds meer mensen ontdekken de kansen die aanwezig zijn op de cryptomarkt. Dit heeft...

Klein wonen, groot plezier

Het wordt steeds populairder om klein te gaan wonen. Op internet zijn er tal...

Populaire Categorien