Een blogsite met power en passie!

Proteïne of eiwitten; wat is het verschil?

De pandemie heeft ons veel te lang in ons huis opgesloten. Eén van de eerste dingen die de overheid dicht gooide waren de clubs en cafés. Dat deed mij niet zo heel veel moet ik zeggen. Maar een aantal weken later ging alles op slot. Dat betekende ook dat de sportscholen niet meer open waren en dat ik mij niet meer aan mijn motto kon houden. Fitnessen is voor mij een manier om energie te krijgen en om soms even je hoofd helemaal op nul te zetten. Daarnaast vind ik het belangrijk dat ik er ook gezond en gespierd uit ziet. Ik was dan ook ontzettend blij toen de sportscholen weer open gingen. In de tussentijd ben ik gaan kijken naar mijn dieet. We weten allemaal dat dieet een heel belangrijk onderdeel is van fitnessen, spierherstel, en spieropbouw. Proteïne is een belangrijk onderdeel van ons dieet, maar ik merkt dat hier online veel verwarring over was. Daarom wil ik vandaag de tijd nemen om goed uit te leggen wat proteïnen precies zijn en waarom ze zo belangrijk zijn.

 

Wat maakt proteïne zo belangrijk?

Het komt heel vaak voor dat eiwitten en proteïne voor veel verwarring kunnen zorgen. Zelf heb ik mijn informatie gehaald van House of Nutrition. House of Nutrition is een verkoper van zo’n beetje alles wat een sporter nodig heeft. Zij zullen dus wel weten wat het verschil tussen proteïne en eiwitten is. Het korte antwoord is dat er geen verschil tussen zit. Eiwit en proteïne is exact hetzelfde. Dus ondanks de verschillende namen bestaat er geen verschil tussen eiwit en proteïne. Beide kun je gebruiken voor het spieropbouw en spierherstel. Het vormt een belangrijk onderdeel van een gezond dieet. Zeker krachttrainers hebben het nodig. Ons lichaam heeft extra eiwitten/proteïne nodig voor het aanmaken van aminozuren. Aminozuur gebruikt het lichaam voor spierherstel. Super belangrijk dus.

 

Het is hetzelfde.

Ik moet zeggen dat ik het wel prettig vind om eindelijk te weten wat het verschil is tussen eiwit en proteïne. Er is dus geen verschil. Soms heb je een professional zoals House of Nutrition nodig om dit duidelijk over te laten brengen. Het is namelijk heel belangrijk dat jij al sporter weet welke extra voedingsstoffen je nodig hebt. Ondertussen kunnen we namelijk weer keihard aan de bak gaan. Ik heb nog nooit zo veel toegewijde mensen gezien in mijn sportschool. Denk erom dat je wel een goed dieet volgt, maar onthoud dat er geen verschil is tussen eiwit en proteïne.

Gerelateerd

Ontdekken

Waarom gras zaaien?

Bij het aanleggen van een nieuwe tuin, of als er een deel van het...

Alles wat je moet weten over besnijdenis

Vanwege religie of cultuur besnijden sommige mensen hun zoons kort na de geboorte of...

Schoonmaakbedrijf Deventer inschakelen: de voordelen

Het hebben van een schone woning is voor ieder persoon erg belangrijk. Je wilt...

Ga effectief op zoek naar nieuw personeel met het...

Het is voor een bedrijf belangrijk om in het bezit te zijn van het...

Wat te doen wanneer je slecht ter been raakt

Op latere leeftijd krijgen mensen er vaak mee te maken, lopen gaat niet meer...

Met tafeltje-dek-je staat er zo een lekkere maaltijd op...

Ben jij niet in staat om gezonde maaltijden voor jezelf of je gezin te...

Populaire Categorien