Een blogsite met power en passie!

Proteïne of eiwitten; wat is het verschil?

De pandemie heeft ons veel te lang in ons huis opgesloten. Eén van de eerste dingen die de overheid dicht gooide waren de clubs en cafés. Dat deed mij niet zo heel veel moet ik zeggen. Maar een aantal weken later ging alles op slot. Dat betekende ook dat de sportscholen niet meer open waren en dat ik mij niet meer aan mijn motto kon houden. Fitnessen is voor mij een manier om energie te krijgen en om soms even je hoofd helemaal op nul te zetten. Daarnaast vind ik het belangrijk dat ik er ook gezond en gespierd uit ziet. Ik was dan ook ontzettend blij toen de sportscholen weer open gingen. In de tussentijd ben ik gaan kijken naar mijn dieet. We weten allemaal dat dieet een heel belangrijk onderdeel is van fitnessen, spierherstel, en spieropbouw. Proteïne is een belangrijk onderdeel van ons dieet, maar ik merkt dat hier online veel verwarring over was. Daarom wil ik vandaag de tijd nemen om goed uit te leggen wat proteïnen precies zijn en waarom ze zo belangrijk zijn.

 

Wat maakt proteïne zo belangrijk?

Het komt heel vaak voor dat eiwitten en proteïne voor veel verwarring kunnen zorgen. Zelf heb ik mijn informatie gehaald van House of Nutrition. House of Nutrition is een verkoper van zo’n beetje alles wat een sporter nodig heeft. Zij zullen dus wel weten wat het verschil tussen proteïne en eiwitten is. Het korte antwoord is dat er geen verschil tussen zit. Eiwit en proteïne is exact hetzelfde. Dus ondanks de verschillende namen bestaat er geen verschil tussen eiwit en proteïne. Beide kun je gebruiken voor het spieropbouw en spierherstel. Het vormt een belangrijk onderdeel van een gezond dieet. Zeker krachttrainers hebben het nodig. Ons lichaam heeft extra eiwitten/proteïne nodig voor het aanmaken van aminozuren. Aminozuur gebruikt het lichaam voor spierherstel. Super belangrijk dus.

 

Het is hetzelfde.

Ik moet zeggen dat ik het wel prettig vind om eindelijk te weten wat het verschil is tussen eiwit en proteïne. Er is dus geen verschil. Soms heb je een professional zoals House of Nutrition nodig om dit duidelijk over te laten brengen. Het is namelijk heel belangrijk dat jij al sporter weet welke extra voedingsstoffen je nodig hebt. Ondertussen kunnen we namelijk weer keihard aan de bak gaan. Ik heb nog nooit zo veel toegewijde mensen gezien in mijn sportschool. Denk erom dat je wel een goed dieet volgt, maar onthoud dat er geen verschil is tussen eiwit en proteïne.

Gerelateerd

Ontdekken

In 5 stappen van ongedierte af

Ongedierte is een bedreiging en niemand vindt ze leuk. Hier zijn 5 stappen om...

De complete gids voor de beste producten voor persoonlijke...

De complete gids voor de beste producten voor persoonlijke verzorging. Welkom bij de complete...

Hoe kies je een origineel kraamcadeau?

Ga je binnenkort op kraamvisite en heb je geen idee wat je moet kopen?...

Het wordt weer drukker op de weg

Het is gedurende de pandemie een tijdje rustig geweest op de weg maar nu...

Hoe kun je de beste voorspelling voetbal maken?

Ben jij van plan om een voorspelling te gaan maken op een voetbalwedstrijd? Dan...

Sporten als nooit tevoren

Altijd als ik ging sporten deed ik maar het halve werk leveren. Dat is...

Populaire Categorien