Een blogsite met power en passie!

Wat moet je doen tegen een gegeneraliseerde angststoornis?

Niet iedereen zit even lekker in zijn vel. Van de buitenkant is dit vaak lastig te zien. Daarnaast zijn er ook mensen die niet lekker in hun vel zitten door een stoornis. Een veelvoorkomende stoornis die voor grote problemen kan zorgen is een gegeneraliseerde angststoornis. 

 

Wat is een gegeneraliseerde angststoornis?

Bij een angststoornis ben je continu bezorgd en angst over alles wat er om je heen gebeurd. Je hebt hierbij moeite om de de controle te houden over de angsten. Er zijn bij een angststoornis veel raakvlakken met een depressie. Toch zit er wel degelijk een verschil. Zo heb je bij een angststoornis vaak last van zweten en hartkloppingen. Een ander verschil is dat je bij een angststoornis continu last hebt van angsten en het niet komt door situaties waarin je terecht komt. 

 

Wat zijn de symptomen die voorkomen bij een angststoornis

Als je last hebt van een angststoornis dan is de kans groot dat je snel moe wordt. Daarnaast ervaar je continu een gevoel van spanning in je lichaam. Je hebt het gevoel geen controle te hebben over alles wat er gaat komen. vaak zorgt dit ook voor spanningen in het lichaam. Zo kun je te maken krijgen met spierspanningen maar ook moeite hebben om in slaap te komen. Het moeilijk in slaap komen zorgt vervolgens voor nog meer problemen. 

 

Wat kun je doen tegen een angststoornis?

Wanneer je te maken hebt met een angststoornis zijn er diverse stappen die je kunt ondernemen. Zo is het allereerst belangrijk dat je naar de huisarts gaat. Hij of zij kan vaststellen of het daadwerkelijk om een angststoornis gaat. Als het inderdaad om een angststoornis blijkt te gaan, dan kan het een goede zet zijn om online therapie te volgen. Je kunt dan veilig vanuit huis praten met iemand die je kan helpen. Samen kijk je naar hoe je van het probleem af komt en wat je kunt doen om het leven weer wat dragelijker te maken. 

 

Breng je vrienden op de hoogte

Als er een gegeneraliseerde angststoornis is vastgesteld dan is het ook handig om je vrienden en familieleden hiervan op de hoogte te brengen. Zeer waarschijnlijk hadden zij al een vermoeden en willen ze je graag helpen bij het probleem. Bespreek bijvoorbeeld met je beste vriend waar je in het dagelijkse leven tegenaan loopt. Door het alleen al tegen meerdere mensen uit te spreken voel je je al een heel stuk meer begrepen. 

 

Gerelateerd

Ontdekken

Waarom gras zaaien?

Bij het aanleggen van een nieuwe tuin, of als er een deel van het...

Alles wat je moet weten over besnijdenis

Vanwege religie of cultuur besnijden sommige mensen hun zoons kort na de geboorte of...

Schoonmaakbedrijf Deventer inschakelen: de voordelen

Het hebben van een schone woning is voor ieder persoon erg belangrijk. Je wilt...

Ga effectief op zoek naar nieuw personeel met het...

Het is voor een bedrijf belangrijk om in het bezit te zijn van het...

Wat te doen wanneer je slecht ter been raakt

Op latere leeftijd krijgen mensen er vaak mee te maken, lopen gaat niet meer...

Met tafeltje-dek-je staat er zo een lekkere maaltijd op...

Ben jij niet in staat om gezonde maaltijden voor jezelf of je gezin te...

Populaire Categorien