Een blogsite met power en passie!

Wat moet je doen tegen een gegeneraliseerde angststoornis?

Niet iedereen zit even lekker in zijn vel. Van de buitenkant is dit vaak lastig te zien. Daarnaast zijn er ook mensen die niet lekker in hun vel zitten door een stoornis. Een veelvoorkomende stoornis die voor grote problemen kan zorgen is een gegeneraliseerde angststoornis. 

 

Wat is een gegeneraliseerde angststoornis?

Bij een angststoornis ben je continu bezorgd en angst over alles wat er om je heen gebeurd. Je hebt hierbij moeite om de de controle te houden over de angsten. Er zijn bij een angststoornis veel raakvlakken met een depressie. Toch zit er wel degelijk een verschil. Zo heb je bij een angststoornis vaak last van zweten en hartkloppingen. Een ander verschil is dat je bij een angststoornis continu last hebt van angsten en het niet komt door situaties waarin je terecht komt. 

 

Wat zijn de symptomen die voorkomen bij een angststoornis

Als je last hebt van een angststoornis dan is de kans groot dat je snel moe wordt. Daarnaast ervaar je continu een gevoel van spanning in je lichaam. Je hebt het gevoel geen controle te hebben over alles wat er gaat komen. vaak zorgt dit ook voor spanningen in het lichaam. Zo kun je te maken krijgen met spierspanningen maar ook moeite hebben om in slaap te komen. Het moeilijk in slaap komen zorgt vervolgens voor nog meer problemen. 

 

Wat kun je doen tegen een angststoornis?

Wanneer je te maken hebt met een angststoornis zijn er diverse stappen die je kunt ondernemen. Zo is het allereerst belangrijk dat je naar de huisarts gaat. Hij of zij kan vaststellen of het daadwerkelijk om een angststoornis gaat. Als het inderdaad om een angststoornis blijkt te gaan, dan kan het een goede zet zijn om online therapie te volgen. Je kunt dan veilig vanuit huis praten met iemand die je kan helpen. Samen kijk je naar hoe je van het probleem af komt en wat je kunt doen om het leven weer wat dragelijker te maken. 

 

Breng je vrienden op de hoogte

Als er een gegeneraliseerde angststoornis is vastgesteld dan is het ook handig om je vrienden en familieleden hiervan op de hoogte te brengen. Zeer waarschijnlijk hadden zij al een vermoeden en willen ze je graag helpen bij het probleem. Bespreek bijvoorbeeld met je beste vriend waar je in het dagelijkse leven tegenaan loopt. Door het alleen al tegen meerdere mensen uit te spreken voel je je al een heel stuk meer begrepen. 

 

Gerelateerd

Ontdekken

‘Doe het zelf’ meubels: een eigen ontwerp

De doe-het-zelvers, mensen die het leuk vinden om in plaats van een bezoekje aan...

Hoe kun je een wijnfles een tweede leven geven?

Wijn is natuurlijk hartstikke lekker en wordt het hele jaar door veel gedronken. Nu...

Alles wat je moet weten over fysio producten

Kies je voor Fysiosupplies,dan kun je kiezen om een krachtmeting te ondergaan. Het is...

3 Grappige soort sokken om cadeau te geven

Als je goede vrienden bent met iemand dan is het af en toe ook...

Waar kan ik Bitcoin kopen?

Steeds meer mensen ontdekken de kansen die aanwezig zijn op de cryptomarkt. Dit heeft...

Klein wonen, groot plezier

Het wordt steeds populairder om klein te gaan wonen. Op internet zijn er tal...

Populaire Categorien