Een blogsite met power en passie!

Wat moet je doen tegen een gegeneraliseerde angststoornis?

Niet iedereen zit even lekker in zijn vel. Van de buitenkant is dit vaak lastig te zien. Daarnaast zijn er ook mensen die niet lekker in hun vel zitten door een stoornis. Een veelvoorkomende stoornis die voor grote problemen kan zorgen is een gegeneraliseerde angststoornis. 

 

Wat is een gegeneraliseerde angststoornis?

Bij een angststoornis ben je continu bezorgd en angst over alles wat er om je heen gebeurd. Je hebt hierbij moeite om de de controle te houden over de angsten. Er zijn bij een angststoornis veel raakvlakken met een depressie. Toch zit er wel degelijk een verschil. Zo heb je bij een angststoornis vaak last van zweten en hartkloppingen. Een ander verschil is dat je bij een angststoornis continu last hebt van angsten en het niet komt door situaties waarin je terecht komt. 

 

Wat zijn de symptomen die voorkomen bij een angststoornis

Als je last hebt van een angststoornis dan is de kans groot dat je snel moe wordt. Daarnaast ervaar je continu een gevoel van spanning in je lichaam. Je hebt het gevoel geen controle te hebben over alles wat er gaat komen. vaak zorgt dit ook voor spanningen in het lichaam. Zo kun je te maken krijgen met spierspanningen maar ook moeite hebben om in slaap te komen. Het moeilijk in slaap komen zorgt vervolgens voor nog meer problemen. 

 

Wat kun je doen tegen een angststoornis?

Wanneer je te maken hebt met een angststoornis zijn er diverse stappen die je kunt ondernemen. Zo is het allereerst belangrijk dat je naar de huisarts gaat. Hij of zij kan vaststellen of het daadwerkelijk om een angststoornis gaat. Als het inderdaad om een angststoornis blijkt te gaan, dan kan het een goede zet zijn om online therapie te volgen. Je kunt dan veilig vanuit huis praten met iemand die je kan helpen. Samen kijk je naar hoe je van het probleem af komt en wat je kunt doen om het leven weer wat dragelijker te maken. 

 

Breng je vrienden op de hoogte

Als er een gegeneraliseerde angststoornis is vastgesteld dan is het ook handig om je vrienden en familieleden hiervan op de hoogte te brengen. Zeer waarschijnlijk hadden zij al een vermoeden en willen ze je graag helpen bij het probleem. Bespreek bijvoorbeeld met je beste vriend waar je in het dagelijkse leven tegenaan loopt. Door het alleen al tegen meerdere mensen uit te spreken voel je je al een heel stuk meer begrepen. 

 

Gerelateerd

Ontdekken

Wat is de ideale kamerplant voor in mijn woning?

Tegenwoordig zijn steeds meer mensen bezig met het interieur van hun woning. Dit heeft...

Bij een voertuig voor op de weg hoort een...

Een motorrijbewijs geeft vrijheid in je doen en laten. Je kunt er als eigenaar...

Bij Apotheekonline.net bestel je Viagra online

Voor sommige zaken ga je niet graag naar de apotheek bij jou in het...

De kracht van een stamrecht BV

Hoe goed bent u in economie? Vroeger werd ik altijd heel snel uit deze...

Dit moet je weten over een epoxy vloer 

Voorheen zag je epoxyvloeren enkel in winkel- en bedrijfsruimtes. Echter, tegenwoordig zie je in...

Waar kun je een wiellader voor gebruiken?

De kans is erg groot dat je ooit al eens van een wiellader hebt...

Populaire Categorien